Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934398





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Maaskant / Oost-Limburg viert 30 jaar VDV.
17 april 2010
Diabetesvereniging afdeling Limburg bijeen in Feestzalen Elysee.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 722.400
Genk 17 april 2010.

--- wijziging 11:10 18/4/10
--- wijziging 08:15 18/4/10

Een honderdtal leden en bestuursleden van de Vlaams Diabetes Vereniging -VDV- hebben deze namiddag in de feestzalen Elysee aan de Sledderloweg een bijeenkomst gehouden met als afsluiting een feestmaaltijd.

Academische zitting.
Na een verwelkoming van Jeanne Schreurs, VDV Voorzitter Maaskant / Oost- Limburg, werd een uiteenzetting over
diabetes in het verleden en in de toekomst gehouden door Dr. Endocrinoloog Ann Verhaegen, Stijn Deceukelier -algemeen Directeur van de VDV-, stemde zijn uiteenzetting af op de recente vulkaanuitbarsting in IJsland. Tenslotte mocht ondervoorzitter van de VDV Maaskant / Oost-Limburg Alfons Kelchtermans de Academische-?- zitting afsluiten. De ondertussen gearriveerde Genkse burgemeester Wim Dries zal bij het betoog van Alfons
Kelchtermans hopelijk de oren gespitst hebben, sommige passages waren niet erg vlijend voor de allochtonen -Alfons zei "alachtonen"-.  De burgemeester van Opglabbeek, die aanvankelijk wel aanwezig was, bleek er bij de apotheose plotseling niet meer te zijn, wij begrijpen het.

VDV Bijeenkomst ondersteund door burgemeester Wim Dries



Vooraan links Jeanne Schreurs en daarnaast Wim Dries, vooraan rechts Dr. Ann Verhaegen en Stijn Deceukelier. Een financiële steun van de stad genk zal de VDV in dank aanvaarden, we lezen in het vorige boekjaar van de VDV onder de code 9901 : "Bedrijfswinst", lees verlies : -86.641 Euro verlies ... wablief !!?? De VDV telt 11 personeelsleden. 

Diabetische of commerciële waarde.
Als diabeet die de materie al jaren op de voet volgt, hebben wij de "Academische" waarde van deze bijeenkomst
niet ontdekt, evenmin waren er diabetische hoogstandjes te vergaren, hopelijk kunnen de drie aanwezige commerciële firma's wél met een ander gevoel huiswaarts keren, het feit dat hier drie firma's aanwezig waren getuigt weer van de invloed die de VDV op de commerciële firma's kan uitoefenen. Wij begrijpen niet wat de VDV in Limburg de laatste tien jaar op het getouw heeft gezet om bij te blijven met informatie over diabeten. Van de ongeveer honderd aanwezigen waren er geen tien onder de vijftig jaar. De énige die Morsum Magnificat een goedendag is komen zeggen, was burgemeester Dries.

Politieke toer.
Een poosje geleden legde Jeanne Schreurs aan deze redactie uit dat de VDV afdeling Limburg op de politieke toer
wil gaan en daar aankloppen om gesteund te worden, niet alleen financieel, maar ook materieel. Ondervoorzitter Kelchtermans had het over het door de stad ter beschikking stellen van een bestelauto maar of dat allemaal zó eenvoudig is, een gemeente zómaar een voertuig zonder chauffeur ter beschikking kan / mag stellen,is aleen al verzekeringstechnisch een andere vraag, de VDV Maaskant / Oost Limburg stelt het zich wel heel gemakkelijk voor, in de praktijk is het wel anders. Maar we weten wel waar het kalf gebonden ligt, het gaat uiteraard over de centen.

Pers.
Vandaag vernemen we ook dat de pers meer moet worden ingeschakeld, maar de aanwezige Morsum Magnificat
werd door niemand benaderd en andere journalisten waren vandaag niet te bespeuren, zij die er niet zijn wil men, zij die aanwezig blijkbaar niet -sic-, alleen Wim Dries was correct t.o.v. deze redactie, maar we zijn niet onder de indruk en blijven met twee voeten op de grond.

Organisatie.
Podium en "kwintet" werden tegen de ramen opgesteld zodat fotograferen extra moeilijk werd, het fotograferen in de onmiddellijke omgeving van de sprekers werd door allerlei toehoorders die de doorgang versperden, bemoeilijkt, er werd bij het overhandigen van geschenken ook niet geposeerd, zodat ook die momenten niet fatsoenlijk konden gefotografeerd. Het was ook vreemd dat het tot 16:15u duurde vooraleer iemand de
droge keel kon spoelen. Met alle respect voor het Kwintet "Arioso", maar muziek van Bach is bepaald niet geschikt voor een dergelijke 30 jarige viering, bewijs daarvan is dat het rumoer in de zaal steeds harder werd. De organisatie is duidelijk aan vernieuwing toe, wellicht te conservatief en niet meer van deze tijd. 

Tip.
Limburg is niet ver van Nederland verwijderd, Limburgse Universtiteiten werken zelfs met Nederland samen, op het gebied van diabetes aanpak scoort Nederland ook beter dan België, dat geeft Dokter Frank Nobels zelfs toe. We geven Jeanne Schreurs en haar team dan ook de raad om regelmatig onderstaande link te consulteren, doen :
 www.diabetes-suikerziekte.nl 

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck
  ©

Laatste update ( 19 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.