Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934404





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Gratis "Circus" op de bouwwerf RUP Sintjanssite.
12 april 2010
Grootse miljoenen projecten maar geen oog voor veiligheid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 721.000
Genk 12 april 2010.

--- wijziging 07:40 14/4/10
--- wijziging 07:30 13/4/10

Het RUP Sintjanssite is een groots opgezet project, maar er zijn vraagtekens over de wijze waarop de werken worden uitgevoerd, meer bepaald over de burgerlijke bouwkunde en de veiligheid, deze werf is al van meetaf één en al onveiligheid.

Circus.
Over de wettelijke regels van de tijdelijke en mobiele werkplaatsen willen we hier nog niet eens hebben, gewoon over die van het gezond verstand. Wie boven een werkvloer vol met gaten een stelling opbouwt, moet weten dat, om zichzelf en anderen te beschermen, de PBM -Persoonlijke Bescherming Middelen- gebruikt moeten worden, maar bij deze aanneming, waarvan de stad Genk de opdrachtgever is, blijkt dat niet nodig te zijn.



Opbouwen van een stelling op een werkvloer vol openingen, behalve handschoenen, geen enkele PBM, hier is men een regelbare steunbuis met de hand omhoog aan het hijsen, andere foto's tonen aan, dat de personen in het onderliggend lokaal ook geen helm dragen.

Een evenwichtsoefening ...

 
Over balken lopen -waarvan de vloer gaten vertoont- zonder PBM het moet bij dit project allemaal kunnen, Genk moet als opdrachtgever beter toezien op de veiligheid -KB 4 augustuss 1996 art.9-10-, WASO Limburg kan daarbij misschien een handje toesteken.

Arbeidsinspectie onderbemand en met verlof.
WASO is onderbemand en het is nu ook nog verlofperiode waardoor de activiteit nog verzwakt is, toch blijft deze redactie alert. Het is ook zo dat een arbeidsongeval een misdrijf is maar wat is aanleiding geven "tot" dan?

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.