Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934404





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Corruptie stijgt: alarmerende berichten bevestigen het
11 april 2010
Diverse aannemers klagen over omzeilen wetten aanbestedingen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 720.800
Genk / Brussel 11 april 10.

Een aannemer van bouwwerken klaagt bij deze redactie over het geknoei bij de "Beperkte aanbestedingen na selectie door de gemeente", daar moet u maar eens vijf bladzijden over schrijven, dat is de grootste corruptie die momenteel in de bouw aan de gang is en als u daar meer wilt over weten, kom dan eens langs, ik zal u zaken laten zien waarvan u van de stoel zal vallen.

Stijgende corruptie.
Een ander aannemingsbedrijf -elektriciteit- bevestigt eveneens dat het nog nooit zo erg is geweest dan hedentendage, werk binnenhalen gaat nog, maar winst maken is wat anders. "Besturen" zijn altijd al corrupt geweest, maar ik heb de indruk, zegt de gewezen bedrijfsleider, dat het nog nooit zo erg is geweest dan vandaag.

Naar het buitenland.
Vroeger was er het HCT -Hoog Comité van Toezicht-. In een vorig leven heb ik heb dat HCT in 1985, na een klacht tegen het BEE, kunnen ervaren, er was resultaat, maar slechts pover, één van de speurders van toen -nu bij de CDBC- zei daarover onlangs : "dat zou de dag van vandaag een succesrijke zaak zijn geweest", maar daar hebben we geen boodschap aan. Of de onderbemande cel van de CDBC vandaag méér armslag heeft dan het vroegere HCT is zeer de vraag, er zijn blijkbaar zoveel dossiers dat alleen de "grote" zaken kunnen worden aangepakt, zaakjes over honderdduizend € zijn peanuts en wie daarover zaagt moet maar naar het buitenland vertrekken, meent men bij de CDBC!

Sukkelaars, dom en incompetent.
In een dossier waar duidelijk "gefoefeld" is, maar de bedragen binnen de "peanutsnorm" vallen, maakt men er zich bij de CDBC met de kwinkslag vanaf dat het om incompetentie gaat of domheid maar ondertussen worden de overtredingen op de aanbestedingen onder de vloermat geveegd en onder de noemer van "sukkelaars, dommeriken en incompetenten" geplaatst! Zij die dus grof geld verdienen zullen niet wakker liggen van die uitspraken van de CDBC, zij kunnen gerust verder gaan, voor zaakjes van een paar honderdduizend € zal niemand de fraudeurs, de incompetenten en gecorrumpeerden een strobreed in de weg leggen, de Belgische omgekeerde wereld.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.