Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934405





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Federale Politie te paard verheugd met "Surprise".
08 april 2010
Surprise was letterlijk en figuurlijk een surprise.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 720.300
Brussel / Genk 8 april 2010

De politie te paard van de federale politie is zeer verheugd u de geboorte van ‘Surprise’ aan te kondigen. Het roodbruine merrieveulen werd gisteren, woensdag 7 april 2010, om 17u geboren. De laatste geboorte bij de politie te paard dateert al van in 1999.

Tweede geboorte in twintig jaar.
De verantwoordelijke voor de politie te paard, Benoît Van Houtte, en de personeelsleden zijn zeer verheugd met de komst van Surprise. Het is de tweede ‘geboorte’ in twintig jaar en de eerste sinds de hervorming van de politiediensten. Waarom de naam ‘Surprise’ ? ‘Gewoon omdat we niet wisten dat de merrie drachtig was op het ogenblik dat we haar kochten. De naam was dus vanzelfsprekend’ legt Benoît Van Houtte uit.


Suprise.

Beste zorgen en rustige "oude dag".
De federale politie telt momenteel zo’n 170 paarden. De politiepaarden worden ingezet tijdens patrouilles, in kader van openbare orde en voor de Koninklijke Escorte. Tijdens hun carrière krijgen de paarden de beste zorgen en ook daarna wordt een groene weide gezocht waar ze van hun oude dag kunnen genieten.

Regelmatige zoektocht.
De politie zoekt voortdurend naar nieuwe paarden. Deze paarden moeten gezonde bruin-, grijs- of voskleurige zadelpaarden zijn. Verder moeten ze kalm zijn in de omgang met mensen en met andere paarden. Maar ze moeten toch ook genoeg "bloed vertonen", ze moeten dus pit hebben. Meer informatie over de aankoop van paarden en het gewenste profiel kan u vinden op de site van de federale politie
www.fedpol.be.

Bron : Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 08 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.