Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934408





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Journalisten Vereniging : Nieuwe Voorzitter, nieuwe initiatieven.
04 april 2010
Op 1 april genomen beslissingen zijn hopelijk geen aprilgrap.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 719.200
Antwerpen / Genk 4 april 2010

Het werd hoogtijd dat er door de Vlaamse Journalisten Vereniging -VJV- een nieuwe wind blaast, de laatste twee jaar werd de kas wéér aanzienlijk aangedikt, maar de "punch" die journalisten best kunnen gebruiken, was ver zoek.

Nieuwe Voorzitter.
Op 26 februari 2010 had Morsum Magnificat in Antwerpen een gesprek met de nieuwe VJV Voorzitter Walter Van Den Branden, we hadden daarvoor een terras van een café op de Grote Markt te Antwerpen opgezocht. Het rumoer van opgedoken schoolkinderen die het terras innamen, verstoorde het onderhoud maar aangezien de inhoud van het gesprek positief was, konden de belhamels de sfeer niet doen omslaan. De nieuwe Voorzitter is, zoals tijdens de AV in december 2009 beloofd, vast van plan om een nieuwe wind in de vereniging te blazen.

Een reeks nieuwigheden.
Morsum Magnificat stelt zich al enkele jaren de vraag of het de bedoeling is dat een kleine journalistenvereniging elk jaar haar spaarrekening met enkele duizenden Euro's ziet aangroeien terwijl andere nuttige instrumenten, die journalistieke waarde hebben, blijven liggen?
Walter Van Den Branden : Inderdaad ik erken dat ook en heb daarover ondertussen al voeling gehad met de Raad Van Bestuur om te zien of we toch niet wat minder moeten oppotten en ook andere diensten aan onze leden moeten aanbieden.
Morsum Magnificat merkt ook op dat een dergelijke vereniging minstens professioneel juridisch advies zou moeten kunnen geven.
Walter Van Den Branden : Daarmee ben ik het eens, de vereniging heeft de financiële middelen om een jurist te betalen voor gevallen waarbij onze leden betrokken worden, ik denk dus ook in die richting bij de volgende RVB iets te kunnen doordrukken.
Morsum Magnificat heeft het ook over de erkenning bij de Vlaamse Overheid, met de perskaart van de VJV kun je dan wel in het Federaal en Vlaams Parlement binnen, maar dat is nog geen erkenning.
Walter Van Den Branden : Ik voer momenteel via een Antwerpse Schepen die goed geïntroduceerd is bij minister Lieten, gesprekken om de VJV erkenning bij de Vlaamse Overheid door te drukken, ik wil dat niet forceren, maar meen via die weg een goede kans te hebben.
Morsum Magnificat haalt ook de bronnen van berichtgeving aan die de VJV op haar website plaatst, welke journalist maakt vandaag géén gebruik van Mediargus, de informatie op de website van de VJV is vaak reeds lang achterhaald.
Walter Van Den Branden : Ook hier heb ik afspraken met Mediargus gepland, ik wil van hen dezelfde voorwaarden afdwingen als de beroepsjournalisten, binnenkort ga ik daarvoor naar Mediargus.
Morsum Magnificat heeft het ook over de “soepele” erkenning van een fotograaf van het Vlaams Belang en meteen ook over het imago dat de VJV zich heeft aangemeten door de actieve deelname in het VJV Bestuur door Vlaams Belang mandatarissen.
Walter Van Den Branden : Ik weet dat het moeilijk zal zijn om van dat imago weg te komen, voorstellen om de erkenningcommissie strenger te doen toekijken zullen aan bod komen, onlangs zijn er al enkele aanvragen geweigerd, maar ik kan ook niet te hard van stapel lopen en alles meteen omvormen.

Vergadering van 1 april 2010.
Het is nu afwachten naar meer nieuws over wat de RVB op 1 april 2010 heeft beslist, u leest er vast meer over in Morsum Magnificat 177 -april 2010-

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.