Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934390





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgische militairen ongedeerd na incident in Kunduz.
03 april 2010
Duits PRT team geconfronteerd met opstandelingen.

Pagninabezoekers website Morsum Magnificat : 719.100
Genk 3 april 2010

In de ochtend van vrijdag 2 april 2010 is op ongeveer 7 Km ten zuidwesten van de stad een eenheid van het Duitse Provincial Reconstruction Team (PRT) uit Kunduz in contact gekomen met opstandelingen. Een Belgisch ontmijningsteam, bestaande uit zes militairen in een gepantserd wielvoertuig, maakte deel uit van die Duitse kolonne.

Tijdens het vuurgevecht kwam een Duits voertuig in aanraking met een bermbom en vielen er drie doden en een aantal gewonden. Het Belgische team werd niet rechtstreeks betrokken in het gevecht en kon tijdens de nacht veilig naar zijn basis terugkeren.

De Duitse eenheid werd in de loop van de namiddag en avond ontzet met behulp van luchtsteun en door de inzet van de Duitse Quick Reaction Force (QRF) en elementen van het Afghan National Army (ANA). Daarbij vielen vijf slachtoffers in de rangen van het ANA.

Ook een eenheid van het ANA, begeleid door militairen van het Belgische Operational Mentoring and Liaison Team (OMLT), werd gemobiliseerd. Deze eenheid diende uiteindelijk niet ingezet te worden bij de eigenlijke ontzetting. In de loop van de ochtend van zaterdag 3 april konden ook alle Belgische militairen van het OMLT veilig naar hun basis terugkeren. Er zijn geen Belgische slachtoffers te betreuren en er is geen materiėle schade.

De Belgische elementen die deel uitmaken van het Duitse PRT blijven hun opdracht verder uitvoeren onder Duits bevel. De Minister van Landsverdediging en de Chef Defensie betreuren de geleden verliezen aan Duitse en Afghaanse zijde en bieden hun medeleven aan.

Bron : Defensie.
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.

Laatste update ( 03 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.