Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934390





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Moslimexremisten verstoren lezing van Moslimkritische auteur Barnard
02 april 2010
Overheid moet tegen "de hooligans" van de vrije meningsuiting optreden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 718.700
Antwerpen / Genk 2 april 2010

NV-A : “Hoe ver kunnen we nog gaan in onze
verdraagzaamheid ten opzichte van de onverdraagzamen?”

Een groep extremistische moslims verhinderde woensdag een lezing van de Nederlandse auteur Benno Barnard aan de Universiteit Antwerpen -UA-. “Het is ver gekomen als wij als maatschappij gaan tolereren dat een groep jongeren, ongestraft en met geweld, iemand zomaar de mond kan snoeren”, zeggen Kamerfractieleider Jan Jambon -N-VA- en N-VA-Kamerlid Ben Weyts. “Hoe ver kunnen we nog gaan in onze verdraagzaamheid ten opzichte van de onverdraagzamen? Alles wordt in het werk gesteld voor de bestrijding van hooligans van het voetbal, we moeten hetzelfde doen tegen ‘de hooligans van de vrije meningsuiting”, stelt Weyts.

De grens bereikt.
De website Sharia4Belgium had vooraf opgeroepen om de lezing van de moslimkritische Barnard te verstoren. Nog voor de auteur twee zinnen had gezegd, werd de lezing al onmogelijk gemaakt door de leden van Sharia4Belgium. “Op hun site staan slogans als ‘democratie is de werkelijke essentie van de ketterij’. Maar ondertussen maken ze wel dankbaar misbruik van de democratie die ze zo verketteren”, zegt Weyts. “Wij moeten als samenleving het signaal geven; hier is de grens! De vrijheid van meningsuiting houdt op wanneer ze wordt gebruikt om de vrijheid van anderen af te nemen”, stellen Jambon en Weyts.

De wereld op zijn kop.
De politie en staatsveiligheid waren op voorhand op de hoogte. En toch heeft niemand de heibelmakers een strobreed in de weg gelegd. Integendeel, ze hebben de groepering haar doel laten bereiken. Barnard werd de mond gesnoerd. “Dat dit kan gebeuren in een gebouw van een universiteit, toch een tempel van de vrije meningsuiting, is ongehoord”, vindt Weyts. “Dat een groepering die vrijuit kan verkondigen dat ze een shariastaat wil oprichten in België, de kans krijgt om een ander het zwijgen op te leggen, is de wereld op z’n kop. Stel het je eens andersom voor; een groep holebi’s, bijvoorbeeld, die binnenvalt bij een spreekavond over de Islam? Het kot zou te klein zijn. Net zoals we destijds en met redelijk succes, alles in het werk hebben gesteld tegenover de hooligans van het voetbal moet de overheid alles in het werk stellen tegen ‘de hooligans van de vrije meningsuiting’.”

Bron : N-VA

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.