Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934390





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Zonnepanelenproject aan Genkse bedrijven voorgesteld.
02 april 2010
Infovergadering onduidelijk over belangrijke problemen inzake Decentrale Productie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 718.600
Genk 2 april 2010.

--- wijziging 09:15 2/4/10.
--- wijziging 07:45 3/4/10.

--- Update 1 11:25  2/4/10
Bij Rendapart te Aalst is men van de realstatie door Linea Trovata www.lineatrovata.com tevreden, het project vergde wel een investering van 2,7 mio €.  Wat de toekomst met de Decentrale Productie kan teweegbregen is ook voor Rendapart een vraag, een onzekerheid.

Gisteren werd in het Auditorium van de Limburghal in het kader van het project "Alternatieve Energie Genk-Zuid" gepraat  over het plaatsen van Photo Voltaïsche panelen -PV-, voor dat project gaat Genk in zee met het Oost-Vlaamse Linea Trovata.

Samenwerkingsverband.
Dit "Project Alternatieve Energie Genk-Zuid", bestaat uit een samenwerking van de stad Genk, POM  Limburg, UHasselt, LRM en de Vereniging Industriëlen Genk. Na een "mededingingsprocedure" werd het  contract binnengehaald door het Lokerse Linea Trovata die op 1 april 2010 om 17:30u in de Limburghal  tekst en uitleg kwam geven aan een 80- tal geïnteresseerden. Linea Trovata bestaat sinds 1994 en heeft  sindsdien 2500 projecten gerealiseerd, dat is 156 per jaar, vandaar dat Afgevaardigd Bestuurder Piet Van Poucke in zijn speech prijs geeft dat het bedrijf nog wat meer marktbekendheid dient te verwerven wat men met het project Genk-Zuid hoopt te bereiken.

Lange termijn.
Linea Trovata heeft een 30-tal industriële en Burgerlijke ingenieurs in dienst wat garant zou moeten staan voor de nodige knowhow. Dat Linea Trovata zómaar een levensduur van 25 jaar garandeert, lijkt een  zeer gewaagde uitspraak, maar Van Poucke zegt daar wijselijk niet bij of het rendement van het systeem ook al die tijd op niveau blijft? Dat de medewerkers geen "nine to five" mentaliteit hebben is een pluspunt. 

Injectie- en afnamevermogen wel degelijk van groot belang.


Slide ; EANDIS.
Linea Trovata zal haar zienswijze ter zake toch moeten bijsturen, een hoogspanningstransformator is geen elektrische melkkoe... 

Problematiek "Decentrale Productie" onaangeroerd.

In zijn toespraak stapte Afgevaardigd Bestuurder Piet Van Poucke wijselijk over de problemen met de  Decentrale Productie die men tegemoet gaat, Morsum Magnificat stelde na afloop daarover vragen, waarop zowel Piet Van Poucke als Roeland Engelen -LRM- hun antwoord formuleerden, André Olaert -Genk- kwam ook toelichten dat er een miljardensteun vanuit Europa in het kader van "Smart Grid" mag worden verwacht om de infrastructuur van de bestaande netten aan te passen.
De problemen van de ontoereikendheid van de bestaande infrastructuur van de LS netten, werden bij deze uiteenzetting in ieder geval niet aangesneden, pas na de vraag van Morsum Magnificat diende men de -grote-problemen toe te geven. Piet Van Poucke ziet geen problemen op niveau van de middenspanningen -11kV-, maar met die stelling is Morsum Magnificat het niet eens, het injectievermogen en afnamevermogen hebben wel degelijk invloed op de capaciteit van de hoogspanningtransformator -zie slide van Eandis-

Beveiliging tegen directe blikseminslag.
Bron : IEC 62305
Of het nu een paraboolantenne is of een zonnepaneel maakt niet uit, verticale spitsentechniek moet de schade bij bliksem uitsluiten of minstens verminderen. De verticale spitsen moeten minstens één meter boven de zonnepanelen uitsteken.

Morsum Magnificat 153 uit 2008 leest u op  p.16-17  reeds over "Decentrale Productie".

NVDR-
Hoe zit het met de "Bliksem"en "Overspanningsbeveiliging", hoe springt Linea Trovata om met de toepassing van de  bijkomende windlast op het dak veroorzaakt door de plaatsing van de schuin opgestelde zonnepanelen die de "Dynamische druk" op het dak fel verhogen -NBN Werking van de wind op de bouwconstructies" ....
 
In Morsum Magnificat 177 -april 2010- brengen wij een vervolg aan online artikel van vandaag.

08:07 2/4/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.