Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926496





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Harrie Dewitte PVDA+ leest Wim Dries ludieke levieten.
31 maart 2010
Geïllustreerde "open brief" aan Genkse CD&V Burgemeester politiek spel .

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 718.100
Genk 31 maart 2010

--- wijziging 08:30 1/4/10

Op 10 maart 2010 zei Jef Gabriëls in de trein tussen Brussel-Centraal en Genk aan Morsum Magnificat : " ... er gaat wellicht in Genk e.e.a. veranderen ...".

Genks PVDA+ Raadslid Harrie Dewitte pakt uit met een "open" brief aan de nieuwe Genkse burgemeester Wim Dries, de open brief is een "ludieke levietenlezing" aan de uiterst ambitieuze Genkse burgemeester.

Veel geld.
Sinds Wim Dries zijn intrek heeft genomen in het toch al luxe kantoor van Jef Gabriëls, moet het meubilair
en de inrichting naar een hoger niveau worden opgetrokken, het kantoor wordt volgens informanten een decadente bedoening. De open brief van Harrie Dewitte wordt dan ook geopend met de beloofde 1,1 mio € aan Ford Genk, veel geld voor Genk zegt Dewitte.  Voor het bouwproject in Sledderlo en de Richter, samen goed voor 470 woningen, pleit Harrie Dewitte voor een koppeling aan een verplichte tewerkstelling door de aannemers van Genkse jongeren.

Nieuwe projecten, Sledderlo verhaal.
Harrie Dewitte leest ook de gazetten en heeft het over het project waarbij Genk 1000 nieuwe sociale
woningen wil bouwen, maar spreekt niet over de "sociale koopwoningen" waarvoor 225.000€ moet worden neergeteld, ergo, naast die woningen moeten zich ook sociale huurwoningen bevinden, een erg vreemde combinatie. Harrie Dewitte "leurt" nu al drie jaar met de verwarmingsproblemen van "zijn" allochtonen in Sledderlo. Binnen enkele dagen, meer bepaald op 6 april, geeft Nieuw Dak daar meer uitleg over, twee maanden heeft men nodig gehad om de problemen in kaart te brengen, deze redactie is benieuwd naar het resultaat van de survey waarvoor Genk drie personeelsleden bij Nieuw Dak detacheerde.

Achtergesteld?
Dewitte speelt ook in op de achterstand van de Genkse schoolkinderen, die bij het verlaten van het lager
onderwijs al 1 jaar zou belopen, de middelbare scholen lopen leeg, Genk is koploper van Vlaanderen voor kinderen die geen diploma halen, Dokter Dewitte geeft niet aan of het om autochtone of allochtone kinderen gaat?

Politieke spelletjes?
Tenslotte doet Harrie Dewitte nog een oproep voor medewerkers, of dat ingegeven is om politieke PVDA+
militanten te werven, de facto politieke munt te slaan of werkelijk om de mensen te helpen, is hier bij deze redactie onduidelijk, wanneer we zien dat na drie jaar tromgeroffel over de verwarming in Sledderlo, er nog geen oplossing is, dan hebben wij onze bedenkingen over het doel en het nut van de open brief. Het zal in de komende gemeenteraad weer een toneelvoorstelling van formaat worden.

20:22 31/3/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 04 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.