Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926496





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Telenet voert regio Mechelen praktische proeven uit met "Digitenne".
31 maart 2010
Communicatie via kabel is duidelijk geen toekomstvisie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 717.900
Mechelen / Genk 31 maart 2010.

--- wijziging 12:30 31/3/10

Nog meer stralingen en ethervervuiling uit puur geldgewin?

Deze redactie bazuint al jaren uit dat communicatie via kabels geen toekomst heeft, bovendien heeft Telenet een barslecht kabelnet overgenomen, niet alleen de kabels van het luchtnet deugen op vele plaatsen niet, maar ook de ondergrondse, vooral deze van de "Primaire" netten, zijn slecht. Dat Telenet nu de eerste pasjes naar draadloze systemen zet bewijst dat Morsum Magnificat niet alleen artikels brengt met kennis van zaken , maar ook met de juiste visie op de toekomst.

Digitenne.
Recent loopt er, naar voorbeeld van Digitenne KPN Nederland, bij Telenet in de regio Mechelen een proef
om via antennes hun programma's versleuteld te gaan doorstralen, de antennes zouden deels op de ex Vrt masten kunnen worden geplaatst, maar ook op andere locaties zullen er nóg meer antennes verschijnen die voor velen schadelijke stralingen uitzenden. Bij Norkring laat men weten dat zij de bestaande infrastructuur, zoals ondermeer de antennes van de Vrt, gebruiken en moderniseren en dat Telenet dan van Norkring deze infrastructuur huurt.

Norkring.
Sinds de Vrt masten door de Noorse firma Norkring werden overgenomen, moet Telenet met die firma
onderhandelen om hun infrastructuur te gebruiken, vraag is nu, of de bestaande DVB-T waarover de Vrt programma's -radio/tv- nu gratis kunnen worden ontvangen, ook gratis blijft, want het woord 'gratis' staat niet in het Telenet woordenboek.

Frequentiegebruik.
Het valt nog te bezien of de geplande activiteiten van Telenet kaderen in de geest van het I.T.U. die het
gebruik van de frequenties regelt, de UHF band voor TV kanalen zou niet meer tot 860 MHz reiken, maar slechts tot 600 MHz, ook het B.I.P.T. zal aan Telenet nog vergunningen moeten toekennen.

Kwaliteit.
Bij Norkring heeft men -naar eigen zeggen- voldoende technologie in huis, maar feit is dat digitale communicatie niet met analoge kan vergeleken worden, wanneer bij analoge systemen door kabel- of andere fouten de signaal / ruisverhouding daalt, dan hoeft de cliënt dat niet altijd te merken, een korrelig -sneeuw- beeld werkt bij analoge systemen nog altijd, bij digitaal is het echter alles of niets. Deze redactie heeft er weet van dat de antennes van de Vrt, ondermeer te Veltem, bij regenweer "last hebben" om op hetzelfde niveau als bij droog weer, door te komen, dit wijst op antenneproblemen, mogelijk waterinsijpeling in de antenne zelf of in de connectoren. Bij de mast te Genk is dat idem dito, bij regenweer valt de verbinding met de antenne van de DVB-T ontvanger regelmatig uit, straks weer antennes op de daken? 

12:15 31/3/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 april 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.