Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926498





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Site 21 opendeur zonder AGO INVEST PROJECTS nv.
22 maart 2010
Afwezigheid van AGO INVEST een nieuw teken aan de wand?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 715.800
Genk 22 maart 2010.

--- wijziging 05:15  23/3/10.

Zondag 21 maart was er in het restaurant Ciné-Città om 11u een "Opendeur", reden van het gebeuren: stimuleren van verkoop voor het woonproject Site 21.

Druilerig weer.
We hadden in feite met "iemand" afgesproken, de persoon had voordien al gewaarschuwd dat het succes door het druilerig weer mogelijk zou overschaduwd worden. Toen deze redactie om 11:10u ter plaatse arriveerde, waren er welgeteld twee geïnteresseerden, enkele minuten later werd Schepen Michiel Dhoore de derde.

Meevaller.
Recent is door het afleveren van de bouwvergunning het project 21 in een nogal vreemde versnelling gekomen, er zijn twee vastgoedmakelaars aangesteld, Steegmans en Vastgoedwereld, volgens Lard Aerts van deze laatste vastgoedmakelaar, is de opendeurdag goed meegevallen, er zijn van 11 tot 14u tussen de 50 en de 100 bezoekers opgedaagd, dat had ik niet verwacht.

Nieuwe Borg Vastgoed.
Het ruime dossier "C-Mine" ligt bij Morsum Magnificat terug op tafel, dit, omdat de anders zo spraakzame Erwin Bloemen van AGO INVEST bvba -het vroegere BHM-, nu plotseling verstoppertje speelt, dat was ook het geval voor de opendeurdag van afgelopen zondag, ook Luc Cops stuurde zondag zijn kat. Op 12 december 2008 is er een vennootschap opgericht tussen AGO INVEST bvba en de nv Nieuwe Borg Vastgoed met de naam AGO INVEST PROJECTS nv, de maatschappelijke zetel werd geplaatst aan het Straatsburgdok, Noordkaai, 21 Bus 6 te Antwerpen. Eén jaar later wordt de maatschappelijke zetel verplaatst naar de Oude Leeuwenrui, 44 te 2000 Antwerpen, blijkbaar een postadres.

                '' ... heeft Genk zich wegens
                  "Prestigedruk" wéér op glad ijs begeven? ... ''

Vervuilde gronden.
De beslissing tot de aankoop van het mijnterrein Winterslag werd op 15 juni 2000 in de gemeenteraad van Genk voor een bedrag van 82.108.112 Bef goedgekeurd. In de verkoopakte van 28 juni 2001 als de Stad Genk eigenaar wordt van het terrein, is er geen sprake van énig project, wél dat de gronden deels historisch vervuild zijn. Een bodemattest van OVAM van 6 december 2000 zou geruststellend zijn, maar de vaagheid ervan is omgekeerd evenredig. AGO INVEST PROJECTS nv zou in haar clausules hebben kunnen bedingen dat de stad Genk bij eventuele vervuiling toch financieel zal bijdragen.

Stabiliteit.
Een sonderingverslag van de firma Laborex van 18 februari 2005 toont aan dat de ondergrond overwegend uit wit en grijs zand bestaat en dat er rekening dient te worden gehouden met het vormveranderingdraagvermogen. Ook hier is Laborex voorzichtig, het is niet uitgesloten dat, eens de graafmachines opduiken, er langs alle kanten nog lijken uit de kast vallen.

Water diep?
Deze redactie verneemt uit goed ingelichte bron dat het water tussen Erwin Bloemen en nv Nieuwe Borg Vastgoed wat dieper is geworden, wellicht is dat de reden dat noch Bloemen, noch lobbyman Cops, zondag in C-Mine te zien waren. We vernemen dat de Vastgoed makelaars halsreikend uitkijken naar de verhouding Bloemen - Nieuwe Borg.

22:38 22/3/10
Wordt vervolgd.
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck
©

Laatste update ( 24 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.