Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926498





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Diversiteitconsulenten voeren ludieke actie op stadsplein.
20 maart 2010
Meldpunt Discriminatie Genk krijgt steun van de vakbonden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 715.100
Genk 20 maart 2010.

In het kader van de Internationale dag tegen racisme -morgen 21 maart 2010- organiseerden diversiteitconsulenten van het ABVV, ACLVB, ACV en het Meldpunt Discriminatie Genk vandaag, 20 maart 2010, op het stadsplein een actie echter, het "ludieke" viel in het water

Discriminatie.
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding is hopelijk bij iedereen bekend, het is ook de CGKR die de rechtszaken voert tegen het Vlaams Belang. In 2008 werden er ook meldpunten actief in de centrumsteden, de Vlaamse Regering wil nog eens 13 meldpunten oprichten, in Limburg zijn er meldpunten in Genk en Hasselt. Diversiteitconsulenten van de vakbonden proberen in de ondernemingen een goed klimaat  te scheppen waardoor diversiteit kan gedijen, de diversiteitconsulenten bieden ondersteuning aan de vakbondsafgevaardigden en andere personen in een bedrijf die te maken hebben met personeelsbeleid.



De CGKR in de ogen van cartonist ZAK.

Racisme.
Nu de werkloosheid stijgt, Genk in Limburg het hoogste scoort, wordt het woord "discriminatie" in Genkse contreien weer vaak in de mond genomen, in december 2009 pdf was er ook al een debat over dat onderwerp, ook daar was "discriminatie" gespreksonderwerp, ergo, de rode draad. 

Wegens gebrek aan belangstelling plaatsen we ook geen sfeerbeeld.


vlnr : Hanan Hahas ACV, Tanja Croci Meldpunt Genk, Stijn De Cock ACLVB, Bern Den Hollander ABVV Limburg. 

Actie te Genk.
Vandaag was er tussen 13 en 16u op het stadsplein een actie waaraan de grote vakbonden en  het Meldpunt in Genk hun medewerking verleenden, Voorzitter Mathieu Verjans was zelfs naar Genk afgezakt, er werden kleurrijke lolly's, ballonnen en een flyer uitgedeeld, maar het ludieke van het deel viel in 't water, niet wegens de regen, maar wegens te weinig belangstelling ging de ludieke "one manshow" in de hall van het stadhuis niet door. Schepen van sociale zaken Geert Swartenboeckx hield bij de opening een acte de presence en  verdween, veel problemen om het Meldpunt onder controle te houden zal de Schepen -CD&V-  niet hebben, een langere aanwezigheid om te scoren is dan ook niet nodig.

Meldpunt Discriminatie Genk:
Tanja Croci 
089 65 42 49


NVR: Het beleid in Genk -CD&V- moet durven bekennen, dat het stads- winkelcentrum voor zo'n activiteiten ongeschikt is wegens "leeg" stadsplein, de verschillende leegstaande appartementen met "te huur" of "te koop" moeten óók een teken aan de wand zijn, maar de beleidsvoerders hebben alleen oog voor "eigen politiek belang" en veel minder voor discriminatie die overwegend met "armoede" te maken heeft en niet met huidskleur, er is in Genk óók genoeg armoede, die bij de "bank" in de Waterbleekstraat moeten aankloppen-sic-.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.