Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934163





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk-Waterschei : Opgeroepen politie komt 1 minuut te laat-Update5
19 maart 2010
Drie dagen op een rij binnengedrongen in afgesloten terrein.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 714.800
Genk 19 maart 2010.

--- Update 5 17:00 21/3/2010
Voor de vijfde dag op een rij hebben -hang-jongeren zich onrechtmatig toegang verschaft tot de terreinen en gebouwen van de oude school- en scoutsgebouwen aan de Oude Kring te Waterschei.
Interventie politie weer een maat voor niets.
Om 15:17u is er voor 3e keer een interventie geweest van de lokale politie GAOZ, niettegenstaande zich minstens 6 jongeren in de lokalen ophielden -nadat ze het slotvaste hek in de omheining hadden ingetrapt- en de politie langs de bouwwerf naderde, slaagden alle jongeren erin om ongezien te ontsnappen, een deur aan de achterkant van het gebouw werd vanaf de binnenkant ingetrapt waardoor ze langs de tuin konden ontsnappen en doodgewoon over de parking van De Kring konden wegwandelden. Als de politie de vandalen écht wil pakken zullen ze het toch anders aan boord moeten leggen, misschien moeten we de vraag stellen of de politie ze wel wil bij de lurven vatten?
 
--- Update 4 13:45 21/3/10.
Vandaag hebben de jongeren zich even na 13u tot ongenoegen van de eigenaars en na twee interventies van de politie, terug in de oude Scoutslokalen verschanst, erg onopvallend doen ze het niet, ze wandelen gewoon over het terrein, klimmen over de omheining en kruipen in het pand
.

 
Het kat en muisspel gaat onverminderd verder.

--- Update 3 16:30  20/3/10.
Of de e-mail van deze redactie aan de burgemeester wegens onveiligheidsgevoel er voor iets tussen zit, weten we niet, feit is, dat een politiecombi vandaag om 15:03u  opnieuw polshoogte is komen nemen, toch een signaal aan de jongeren. 

--- Update 2 10:15  20/3/10
Ook de aannemer -nv Schoofs Borgloon- van de werken aan de school vreest dat de werf- en bureelcontainers die binnenkort worden geplaatst onderwerp van vandalisme zouden kunnen worden.
Lees meer in Morsum Magnificat 176 -maart 2010-.

--- Update 1 09:10 20/3/10
De verplaatsing van het actiegebied van de bende jongeren, heeft, zoals deze redactie reeds suggereerde te maken met het starten van de afbraakwerken in het kader van het
RUP Sintjanssite.
Lees daarover méér en zie de exclusieve foto's van de de jongeren in Morsum Magnificat 176 -maart 2010-

De omheining rond het oud Scoutslokaal werd opnieuw dichtgemaakt, het inkomhek afgesloten en de deuren van het lokaal gesloten, maar niets heeft een bende jongeren belet om opnieuw het terrein én het lokaal te betreden.

Verontrust.
Het moet zijn dat iemand die in de buurt van de afsluiting bleef staan, om 18:07u met de GSM
naar de politie belde, waardoor de jongeren verontrust werden, blijkbaar stond iemand van het vijftal op de uitkijk. Om 18:18u dropen de jongeren, via de achterkant van het terrein, langs de Schoolstraat af.

Politie komt 1 minuut te laat.



De redactie bezit hier misschien bewijsmateriaal in de vorm van foto's, maar een journalist zal ervoor waken zich niet door de ordediensten te laten inschakelen. Bij deze redactie komen er berichten binnen dat de politie in Genk niet écht mag optreden, het komt ons hier over, dat de politie een confrontatie met de jongeren uit de weg gaat. 

Eerst kat en muis met de eigenaar
van het terrein en nu met de politie


 verontrust ontsnappen langs werf ...
De "timing":
18:07u politie bellen, 18:18u de jongeren verlaten het terrein langs de Schoolstraat, 18:19u de politie rijdt langs de Duinenlaan op het terrein.

De veiligheid in vraag.
Het is niet echt veilig in die buurt, we begrijpen niet dat er geen verlichting wordt geplaatst, de jongerenbende toont aan dat ze vernielingen durft aan te richten, dan durven ze óók nog andere zaken. Is de veiligheid hier dan niet van belang?

Een minuut te laat.
Om 18:19u daagt de eerste politiepatrouille met een station wagen op, indien ze langs de
Schoolstraat waren gereden waren ze het vijftal zeker tegengekomen, uiteraard zegt dat niets, iedereen mag op de straat lopen. Het is toch sterk dat een bende jongeren drie dagen op een rij in een pand dat afgesloten is, binnendringen, de omheining beschadigen en vernielingen aanrichten, allemaal zonder dat de politie ze kan betrappen. Er is 12 minuten verlopen tussen de oproep en het ter plaatse verschijnen van de politie.

19:23 19/3/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 21 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.