Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934164





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FGP rekent verdachten in van bankoverval te Zwijnaarde
17 maart 2010

Vermeende overvallers op Centeakantoor onder aanhoudingsmandaat geplaatst

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 714.100
Gent / Genk 17 maart 2010

Op 9 februari 2010, rond 10.15u., vielen twee overvallers het Centeakantoor op de Heerweg te Zwijnaarde binnen en bedreigden de aanwezigen. Ze gingen aan de haal met buit en vluchtten met een motorfiets. In de Tramstraat komen de vluchtende daders ten val, waarna ze een auto carjacken en de vlucht nemen.

Twee verdachten.
De Federale Gerechtelijke Politie is er nu in geslaagd twee verdachten voor deze brutale overval op te pakken en beiden werden door Onderzoeksrechter Poppe onder aanhoudingsmandaat geplaatst. 
Op 9 februari 2010 rond 10u15 betreden twee gemaskerde overvallers het Centeakantoor gelegen langs de Heerweg-Noord te Zwijnaarde. Onder bedreiging van een handvuurwapen en een mes eisen ze geld. Als alles niet snel genoeg gaat voor de overvallers, slaan ze de bankbediende met het vuurwapen op het hoofd. Uiteindelijk vluchten ze met hun buit op een motorfiets maar een straat verder slippen ze en komen ten val. Een bestuurder, die meent dat het over een ongeval gaat en vertraagt, wordt gecarjackt onder bedreiging van het vuurwapen. De daders vluchten weg met deze wagen.

FGP Gent belast met onderzoek.
Het parket Gent belastte de Federale Gerechtelijke Politie Gent met dit dossier en onder leiding van Onderzoeksrechter Poppe werd een intensief onderzoek opgestart. Dit speurwerk leidde uiteindelijk naar twee 20 jarige Belgen uit Gent. Eén van hen werd op 10 maart 2010 thuis van zijn bed gelicht door een speciale politie-eenheid van de federale politie -POSA-. Hij werd voorgeleid bij Onderzoeksrechter Poppe die besloot over te gaan tot aanhouding. De andere verdachte heeft zich op 15 maart 2010 aangeboden bij de Lokale Politie Gent. Hij werd voorgeleid bij Onderzoeksrechter Poppe, die meende dat er ook voor hem voldoende elementen ter zijner laste waren om over te gaan tot het uitvaardigen van een aanhoudingsmandaat.

Bron : Federale Politie
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

 

Laatste update ( 17 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.