Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934165





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Actie van lokale en federale politie in regio Dendermonde
12 maart 2010
Grootscheepse geïntegreerde controleactie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 712.900
Dendermonde 12 maart 2090

Tijdens de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 maart 2010 vond tussen 20 en 4 uur in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde een grootscheepse controleactie plaats. Zeven geseinde personen en een gestolen voertuig zijn aangetroffen. Er zijn ook vier voertuigen in beslag genomen.

Veiligheidsplannen.
Deze geïntegreerde actie kadert volledig binnen de nationale en de zonale veiligheidsplannen in de strijd tegen woninginbraken en voertuiginbraken, rondtrekkende dadergroeperingen, car- en homejackings, ramkraken en gewapende overvallen alsook tegen de inbreuken inzake vreemdelingenwetgeving, zwaar vervoer en het sturen onder invloed van alcohol en de illegale internationale drugstrafiek.

Eenendertigste actie sinds 1998.
Bij een dergelijke operatie worden middelen en personeel van de lokale politie en van de verschillende diensten van de federale politie, gezamenlijk en geïntegreerd ingezet. Aan de actie van afgelopen nacht namen alle lokale politiediensten van het arrondissement Dendermonde deel. Binnen het arrondissement betreft het de éénendertigste actie sinds de start in 1998. De actie werd gecoördineerd door de bestuurlijk directeur-coördinator vanuit het communicatie- en informatiecentrum te Gent.

Bijkomende middelen ingezet.
Ter ondersteuning van de arrondissementele actie zette de federale politie bijkomende middelen en personeel in zoals een speur- en twee drugshonden, de spoorwegpolitie, de wegpolitie Oost-Vlaanderen en personeel van het Arrondissementeel Informatie Kruispunt -AIK- en de Coördinatie en Steundirectie -CSD-. Verder verleenden personeelsleden van het interventiekorps Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Brabant, het communicatie- en informatiecentrum Oost-Vlaanderen en van de directie van de bestrijding van de criminaliteit tegen goederen bijstand bij deze controles. Eveneens werd gedurende de tijd van de actie een helikopter ingezet.

Medewerking meldkamer Politie Zeeland.
Voor bijkomende expertise kon een beroep gedaan worden op de Dienst Vreemdelingenzaken. Tevens kon ook op de medewerking gerekend worden van de meldkamer van de Politie Zeeland -Nederland-.
In totaal zijn 159 personeelsleden van de lokale en federale politie ingezet.

Resultaten.
Tijdens de actie werden onder meer op de belangrijkste verbindingswegen -N8, N9, N16, N17, N41, N47, N49, N70- en in de omgeving van de op- en afritten van E17, E34 en E40 verschillende controle dispositieven opgericht. Tevens werden er gerichte controles uitgevoerd in spoorwegstations en op de terreinen van de NMBS.
Gedurende de actie van voorbije nacht zijn 603 voertuigen en 573 personen gecontroleerd. Hiervan waren er 7 personen geseind als op te sporen -onder meer voor diverse verhoren en opsporen woonplaats-. Vier voertuigen werden in beslag genomen en dit voornamelijk voor niet-verzekering. Tijdens de actie werd een gestolen lichte vrachtauto met aanhangwagen geïntercepteerd.
Verder werden er een aantal verboden wapens in beslag genomen -messen en baseballknuppel- en werden er kleine hoeveelheden drugs aangetroffen.
Er zijn onder meer 16 processen-verbaal opgesteld wegens diverse inbreuken op de wegcode alsook zijn er 4 processen-verbaal voor rijden met een niet verzekerd voertuig en 13 processen-verbaal van waarschuwing opgemaakt. Zeven bestuurders hebben een positieve ademtest afgelegd.

Bron : Federale politie Dendermonde

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.