Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934166





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Minister Lieten zegt steun toe aan optrekken minimumuitkeringen.
11 maart 2010
Belgische uitkeringen liggen ónder de Europese armoedegrens.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 712.700
Genkt / Brussel 11 maart 2010

Tijdens een bezoek van een delegatie van het Vlaams netwerk -http://www.vlaams-netwerk-armoede.be/- aan minister Lieten, verklaarde de minister dat de huidige minimumuitkeringen te laag zijn om op een fatsoenlijke wijze te kunnen leven.

Pleiten voor een verhoging.
Minister Lieten bepleit daarom bij haar federale collega's een verhoging van de uitkeringen tot aan de Europese armoedegrens. Wat betreft het leefloon voor een alleenstaande zou dit een verhoging van 150 euro betekenen.

Europees jaar tegen armoede.
Het Vlaams Netwerk is verheugd met deze steun en roept de federale overheid op om snel rond dit dossier politiek werk te leveren. Zo kan het Europees jaar tegen armoede ook iets concreet teweegbrengen voor mensen die dagelijks moeten overleven! Het is bovendien van belang dat België tijdens het voorzitterschap van de Europese Unie, de tweede jaarhelft van 2010, een voorbeeldfunctie vervult op vlak van armoedebestrijding.
Bron : Vlaams Netwerk

nvdr : Blijkbaar is men op regeringsniveau dan tóch wakker geschoten en ziet men in dat van een leefloon niet geleefd kan worden. Overleven, ja, maar dat is iets anders dan leven. Een boterham met choco of confituur is niet voldoende om van te leven, daarvoor is méér nodig. Na betaling van de huishuur, gas,  water, elektriciteit, verwarming, verzekering, evt. telefoon/internet, kabel tv, ziekenkasbijdrage enz. enz. is het bedrag voor het grootste deel opgesoupeerd en dan begint het doorbijten van élke eurocent en dat tot het einde van de maand en dan moet men God op de blote knieën danken dat men niet ziek is. Zelfs bij een verhoging is het nog een moeilijke, zoniet onmogelijke oefening, maar misschien kan men zich dan de "luxe" veroorloven om een keer meer gezond te eten met vérse groenten of om eens nieuwe kleding te kopen die niet uit de Kringloopwinkel komt. Een schande dat, in een door luxe overspoelde maatschappij, over dergelijke zaken gepalaverd moet worden.

Redactie Morsum Magnificat Professioneel
jvds

Laatste update ( 12 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.