Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927164





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Mercedes Van Volcem -Open Vld- wordt volwassen met zonnepanelen.
09 maart 2010
Zonnepanelen als middel alternatieve energie is geen goede zaak.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 712.200
Genk / Brugge 9 maart 2010.

Mercedes Van Volcem : Schaf overdreven subsidies voor zonnepanelen nu meteen af en Van Volcem gaat verder  " ... Een studie van enkele laatstejaarsstudenten aan de Xios Hogeschool in Limburg bevestigde nog maar eens wat we al lang weten. Fotovoltaïsche panelen zijn duur, de technologie van fotovoltaïsche panelen is in Vlaanderen vanuit energetisch oogpunt helemaal niet efficiënt en fotovoltaïsche panelen kunnen in Vlaanderen alleen overleven bij de gratie van overdreven veel subsidies. Niet alleen overdreven veel maar ook onbegrijpelijk veel en ondoordacht veel .... "

Onafgezien van de studie van de laatstejaarsstudenten van de XIOS Hogeschool in Limburg, heeft deze redactie reeds met diverse artikels aangetoond, dat het aanwenden van zonnepanelen het gevolg is van een misvatting -1994- van de "Groene" partij, zestien jaar heeft het aangesleept vooraleer de politiek dat inziet.

Genoeg redenen.
De politiek had in 1994 flink moeten zijn en de stroomleveranciers -met Electrabel op kop- verplichten hun gigantische winsten ten voordele van de verbruikers te doen dalen, dat gebeurde niet omdat Electrabel een politiek zakkenvuller van formaat is en politici niet in eigen vlees snijden bovendien bijten wolven in de bossen elkaar niet!. Voor het feit dat zonnepanelen nooit kunnen renderen, zijn er meer dan redenen genoeg, Morsum Magnificat heeft daarover al genoeg artikels gebracht, nu blijkt dat óók politici, die het plaatsen van zonnepanelen eerst stimuleerden, op hun stappen moeten terug komen.

Frappant.
Het meest frappante is dat er, om het silicium tot een zonnecel om te vormen, er zoveel energie nodig is dat het zeven jaar duurt vooraleer die energie door de zonnecel in energie wordt omgezet, de kristallen moeten immers tot 1500° worden opgewarmd en daarvoor is er veel energie nodig, de logica van de Groenen is nooit te volgen geweest. Laat het SCK maar verder doen met de kerncentrales van de 4e generatie, mocht het fout lopen dan worden de Groenen zeker, zoals in Tsjernobyl, "Bruin" door de radioactieve stralingen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 09 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.