Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934169





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
ASTRID / Zenitel : Gaat Freddy Willockx de plooien kunnen gladstrijken-Update 2
08 maart 2010
Brandweer wil "mank?" A.S.T.R.I.D. nv Communicatiesysteem in feite niet.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 712.000
Sint Niklaas / Genk 8 maart 2010.

--- Update 1  11:20  10/3/2010
Tijdens de vergadering van gisteren kon Burgemeester Willockx inderdaad de plooien gladstrijken. Er
werd een consensus bereikt tussen de Stad, de nv A.S.T.R.I.D., Zenitel en de brandweer in die zin dat een tijdspad werd overeengekomen. Om te vermijden dat de problemen van januari zich herhalen -de verzonden berichten kwamen te laat door op een deel van de pagers- zal Zenitel, die een en ander onderzocht, het nodige doen om het euvel tegen midden mei op te lossen. Na vele pogingen te hebben ondernomen om de persverantwoordelijke aan de lijn te krijgen, wil Zenitel -Jolijn Van Nuffelen- wil niets kwijt, toch wijzen voor de problemen te Sint Niklaas, drie bronnen met de vinger naar Zenitel.

--- wijziging 16:15 9/3/10
--- wijziging 20:45 8/3/10

Dat het rommelt tussen de brandweer en de nv A.S.T.R.I.D. is duidelijk, in Sint Niklaas komt zelfs burgemeester Freddy Willockx tussen, morgen 9 maart 2010 omstreeks 16:30u wordt met de partijen van gedachten gewisseld.

ASTRID  "online" op het internet.

ASTRID communicatie op het internet, de brandweer -en de dienst 100- wil blijkbaar geen rekening houden met de aanbevelingen van A.S.T.R.I.D. nv dat de berichten kunnen onderschept, ergo, op het internet verschijnen, daarbij adressen en medische gegevens bekend worden.  In Nederland zijnn de gegevens van hun hulpdiensten óók online consulteerbaar, moet de Belgische wetgeving soms niet worden aagepast, scanners mogen toch óók al worden aangekocht ... alleen mogen ze niet gebruikt worden. 

Brandweerlobby tegen gebruik A.S.T.R.I.D.?
Het beheerscontract met de gebruikers van ASTRID nv is duidelijk, de vennootschap van publiek recht -nv A.S.T.R.I.D.- dient een betrouwbare, kwaliteitsvolle en voor de buitenwereld afgeschermde communicatie te leveren, maar die factoren zijn niet vervuld, vandaar dat vooral de brandweer misnoegd is. Burgemeester Freddy Willockx denkt dat er binnen de brandweer een lobby is tegen ASTRID en het wordt allemaal een beetje opgeblazen zegt de burgemeester van Sint Niklaas die toch aan deze redactie moet toegeven dat er in Sint Niklaas problemen zijn met de communicatie, het probleem ligt ofwel bij Zenitel ofwel bij A.S.T.R.I.D. die momenteel de schuld in elkaars schoenen schuiven.

Brandweer.
Onze bron bij de brandweer wil eigenlijk niet dat het probleem in de pers komt, maar de commandant kan de bevindingen van Morsum Magnificat niet tegenspreken, er is een technisch probleem waarbij de betrouwbaarheid van de verbindingen in twijfel is en bovendien is het systeem inderdaad lek als een zeef.

Verouderd?
De nv A.S.T.R.I.D. heeft alle wettelijke mogelijkheden om haar systeem technisch up to date te houden, toch zijn de pocsag pagersystemen al tien jaar oud. De problemen in Sint Niklaas situeren zich rond het door Zenitel geïnstalleerd systeem waarbij de individuele oproepen de manschappen niet, of te laat bereiken.



Pocsag software

A.S.T.R.I.D.nv
Het probleem met Zenitel te Sint Niklaas is gekend, daarover is al eerder geschreven, misschien brengt de bijeenkomst morgen met de burgemeester van Sint Niklaas soelaas zegt men bij ASTRID die motgen ook aanwezig is.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 10 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.