Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934170





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk en nv ASTRID : Wim Dries versus Morsum Magnificat-EXCLUSIEF
07 maart 2010
Dossierkennis van de MM redactie en -bladvullend- gewauwel in gemeenteraad.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 711.600
Genk 7 maart 2010

Het agendapunt 23 van de gemeenteraad van 25 februari 2010 blijft nazinderen. Volgens deze redactie was de bewering van burgemeester Wim Dries -CD&V-, dat de brandweer van Genk door de Overheid verplicht wordt om op het ASTRID net aan te sluiten, niet juist en er werd daarover een e-mail gestuurd naar de burgemeester en enkele Schepenen. Burgemeester Dries reageerde impulsief en niet met kennis van zaken.
---
Reactie van Wim Dries -e-mail van 6 maart 2010 om 17:14-.
" ... Ik verwijs naar de gemeenteraadsbeslissing van 20-09-2001 “Brandweer: hulpverleningsovereenkomst - zone Limburg-Oost.” waarbij we afspraken hebben gemaakt binnen de zone (12 gemeenten) om het interventiemateriaal op elkaar af te stemmen (artikel 19). Ik verwijs naar de gemeenteraadsbeslissing van 18-05-2006 “Goedkeuring raamcontract m.b.t. het communicatienetwerk A.S.T.R.I.D. voor hulp- en veiligheidsdiensten.” (zie ook bijlage). Beide dossiers werden eenparig door de raad goedgekeurd. Alvorens dit soort mails te sturen zou een beetje lokale dossierkennis en onderzoeksjournalistiek  niet misplaatst zijn ..."
Mvg,
Wim Dries

---
Oppositie.
Dat het Vlaams Belang -mevr.Wenmeekers-Colombie- op 18 mei 2006 het ASTRID Raamcontract mede ondertekende en nu het Vlaams Belang in de gemeenteraad daarover interpelleert -Stijn Vangeneugden-, stemt tot nadenken over die partij, maar toch staat dat los van de bewering van de burgemeester, die de investering wil verantwoorden door te stellen dat de Overheid dat aan Genk verplicht, dit is pure demagogie.

Primeur.
In Morsum Magnificat 176 brengen wij het resultaat van ons onderzoek naar de lekken van het verouderde pocsag systeem van A.S.T.R.I.D. nv, de pagers die de stad Genk bestelde werken volgens dat systeem dat zo lek is als een zeef. Het feit dat de brandweer van Genk dat systeem gaat gebruiken is op zichzelf geen probleem, maar wél dat de brandweer de instructies van de nv ASTRID naast zich neerlegt waardoor de privacy en zelfs het medisch geheim wordt geschonden. Buiten dat artikel brengen wij in Morsum Magnificat 176 op pagina 6 eveneens een reactie op de beweringen van de Genkse burgemeester Wim Dries. Overtuig u en lees hier het artikel  -in primeur- over hoe mensen, overtuigd zijnde van hun gelijk, zich toch kunnen vergissen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
onafhankelijk onderzoeksjournalist.

Laatste update ( 07 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.