Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934171





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Home invasions : aanhoudingen in gerechtelijk onderzoek te Turnhout.
05 maart 2010
Jefke Peeters werd ook gezocht aangaande woninginbraken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 711.300
Turnhout / Genk 5 maart 2010

Het Parket en de Federale Gerechtelijke Politie van Turnhout voerden in opdracht van de Onderzoeksrechter te Turnhout reeds een tijd een onderzoek naar verschillende "Home invasions".

Zware diefstallen, knevelingen en bedreigingen.
In februari 2009 gingen in Balen dieven met een kluis aan de haal waarin zich goudstaven bevonden, andere feiten deden zich voor in mei en in september te Hasselt. In het kader van het onderzoek naar een Belgische bende die vanuit Limburg werd geleid en in de arrondissementen Turnhout en Hasselt in de loop van 2009 verschillende home invasions en zware diefstallen pleegden waarbij verscheidene slachtoffers in hun woning werden gekneveld en bedreigd, werden nu te Turnhout aanhoudingen verricht.

Huiszoekingen en arrestaties.
Op woensdag 3 februari 2010 werd een eerste verdachte gearresteerd waarvan de raadkamer de aanhouding op 9 februari 2010 bevestigde. Op 17 februari werden zes personen gearresteerd waarvan de raadkamer op 23 februari 2010 de aanhouding van twee van de zes personen bevestigde.
Het geheel kadert in een onderzoek dat aanvankelijk werd opgestart naar aanleiding van een home invasion gepleegd op 21 februari 2009 te Balen -waar goudstaven werden buitgemaakt-. Voor dit feit werd aanvankelijk één verdachte geïdentificeerd. Na verder onderzoek konden aan deze verdachte ook medeverdachten gekoppeld worden en kwamen er ook nog andere feiten in beeld.

Meer aanhoudingen.
Zo werden aanvankelijk drie home invasions gelinkt aan de feiten te Balen, met name feiten gepleegd in Hasselt op 9 mei 2009, 11 september 2009 en 28 september 2009. Een vierde feit dat kon worden toegevoegd, is een home invasion gepleegd op 24 april 2009 te Herselt. Bij alle feiten drongen de daders de woning binnen, bedreigden de slachtoffers en gingen op zoek naar kluizen en geld.
De drie thans aangehouden personen betreffen:
- V. A., 36 jaar oud,
- B. P., 43 jaar oud,
- S. P., 35 jaar oud,
allen woonachtig in Hasselt.

Jefke Peeters.
Alhoewel dat uit het persbericht van het Parket te Turnhout niet blijkt, pleegde één persoon, die als medeverdachte werd beschouwd, zelfmoord alvorens hij gearresteerd kon worden, het zou gaan om Jefke Peeters, één van de daders van de ontvoering van Anthony De Clerck. Het onderzoek wordt voortgezet door de federale gerechtelijke politie Turnhout.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.