Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934171





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Internationale drugsbende in de Euregio opgerold-Update1
05 maart 2010
FGP Tongeren ontmantelde internationale drugsbende.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 711.200
Genk 5 maart 2010.

--- Update 1 16:00 5/3/2010

Ongeveer 140 Kg Hasjies afkomsdtig uit een bestelwagen.



Nadat de wagen voldoende verdacht werd bevonden, diende nog drie uren te worden gezocht naar de drugs, over de bestelauto zei hoofdcommissaris Patrick Van Den Oetelaar, dat de bestelauto vakkundig georganiseerd was. 

De afdeling Drugs van de federale gerechtelijke politie van Tongeren is er de afgelopen weken in geslaagd een internationale drugsbende, die zich al geruime tijd bezig hield met het invoeren van duizenden kilo's hasjiesj vanuit Marokko, te ontmantelen.

Internationaal.
De drugs werden via het vasteland naar de grensregio van België en Nederland ingevoerd, de drugs hadden uiteindelijk Italië, Frankrijk en Nederland als eindbestemming, woensdag 24 februari kon na intensief onderzoek van speurders van de federale gerechtelijke politie van Tongeren een bestelwagen met geheime bergplaats onderschept worden die 150 kilo hasjiesj -foto inzet-  vervoerde. De chauffeur, een jonge dertiger uit Schoten, werd diezelfde dag nog voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter te Tongeren.

Nederland.
Donderdag 25 februari 2010 zijn er, op basis van een rechtshulpverzoek, eveneens huiszoekingen uitgevoerd in Nederland, de Nederlandse speurders -GC/EOT te HEERLEN- konden in samenwerking met de Politie van SITTARD zodoende nog eens 220 kilo hasjiesj en 8500 euro drugsgeld in beslag nemen, er werden bijkomend twee personen gearresteerd, het betreft een koppel uit Sittard.

Antwerpen.
Op 1 maart werden in het Antwerpse een zestal bijkomende huiszoekingen uitgevoerd, maar ook in Lanaken en Maasmechelen. Drie mannen, één uit Lanaken en twee uit Maasmechelen, werden voorgeleid en aangehouden.
In deze zaak kreeg de federale politie ook steun van de betrokken zones van de lokale politie in de grensstreek en de regio Antwerpen.

Aanhoudingen.
Tot dusver zijn er zes personen aangehouden, vier door de Onderzoeksrechter te Tongeren en twee in Nederland, in België gaat het om een Turk, een Marokkaan en een Belg. Er zijn tal van aanwijzingen dat deze criminele organisatie erg professioneel tewerk ging, de bende zou al meerdere jaren actief zijn, eens te meer blijkt dat internationale politionele samenwerking absoluut noodzakelijk is. Het onderzoek dat zich situeerde in Oost Limburg en nog niet is afgesloten, kwam de voorbije twee weken in een stroomversnelling door het werk van de Federale Gerechtelijke Politie van Genk. De aangehouden personen zijn allemaal dertigers.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.