Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934171





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Gent : FGP lost poging tot tiger-kidnapping met dodelijke afloop op.
04 maart 2010
Federale Gerechtelijke Politie kon twee verdachten oppakken.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 711.200
Gent / Genk 3 maart 2010

Op 12 augustus 2009 werd een koppel overvallen in hun woning in de Vroonstallestraat te Gent door twee daders. Hierbij werd de echtgenoot doodgeschoten en zijn zwangere vrouw kreeg een kogel in de arm. Na intensief onderzoek kon de Federale Gerechtelijke Politie Gent twee verdachten oppakken, die aanvankelijk de intentie hadden een tiger-kidnapping te plegen.

Twee maal gevuurd.
Op die dag in augustus 2009 kwam het koppel rond 19.30u. thuis aan in de Vroonstallestraat. In de
woning wachtten de twee daders hun op. Er is een schermutseling ontstaan waarbij één van de daders tweemaal gevuurd heeft. Eén schot verwondde de echtgenoot dodelijk, het tweede schot doorboorde de arm van zijn zwangere vrouw. Hierop hebben de daders de vlucht genomen en namen daarbij 2.000 euro mee uit de woning.

Intentie tot tiger-kidnapping.
Het parket Gent belastte de Federale Gerechtelijke Politie Gent met dit dossier en onder leiding van Onderzoeksrechter Claeys werd een intensief onderzoek opgestart. Langdurig speurwerk leidde uiteindelijk naar twee verdachten: een 20 jarige Belg uit Brussel en een 27 jarige Marokkaan uit Schaarbeek. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachten de intentie hadden een tiger-kidnapping te plegen.
Ze wilden de man, die werkzaam was bij een juwelierszaak op de Louizalaan te Brussel, en zijn echtgenote gijzelen om dan toegang af te dwingen tot de juwelierszaak. Door de schermutseling in de woning, waarbij de twee schoten gelost werden, moesten ze hun plan afbreken.

Voorgeleid.
Afgelopen dinsdag, 2 maart, werd een eerste verdachte, de 20-jarige Belg, opgepakt en gisteren 3 maart
werd de tweede verdachte uit de gevangenis van Sint-Gillis opgehaald en verhoord. Deze 27-jarige Marokkaan zat al in de gevangenis voor een tiger-kidnapping op 5 juni 2009 in het Brusselse. De twee verdachten werden voorgeleid bij Onderzoeksrechter Claeys die beiden onder aanhoudingsmandaat geplaatst heeft.

Bron : Federale Politie
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.