Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934171





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
SCK Mol : Wat de buitenwereld niet mocht weten.
04 maart 2010
Technologie werd  door een simpele aardophoping onklaar gemaakt.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 711.100
Genk / Mol 4 februari 10

--- wijziging 08:30 5/3/10

In Morsum Magnificat 140 van mei 2007 bracht deze redactie verslag over de geplande activiteiten bij het SCK te Mol, het SCK is een bedrijf zoals vele anderen dat om geld van de overheid smeekt.

Vierde generatie.
Tijdens een studiedag te Lint op 2 mei 2007 stelde Open-Vld zijn klimaatplan voor, daar hield Professor Hamid Aït Abderrahim, Directeur van de Advanced Nuclear Systems Institute van het SCK te Mol, reeds een met talrijke dia's geïllustreerde toespraak, ondermeer over het MYRRHA project dat gewoon de aanzet is voor de kerncentrales van de 4e generatie. Politiek willen de Groenen maar al te graag scoren maar telkens verliezen ze hun gezicht, zonder kernenergie kan het niet.

Bedenkelijke SCK technologie: Meetpunt -Balise- aangesloten
op het Telerad meetnet werd onklaar door grondophoping!




Een of ander dier -en Molse mol?- had een grondophoping veroorzaakt en dat veroorzaakte een kortsluiting in de laagspanningvoeding van de kast ! -Pijl- Er zijn uiteraard nog noodbatterijen, maar als die niet meer opgeladen worden, werkt de balise niet meer! Het systeem werd geleverd door de firma Berthold -Vilvoorde- en geplaatst door Fabricom, beide firma's zouden béter moeten weten. Fabricom was ook al de oorzaak van de crash van het vorige Telerad systeem wegens de millennium bug, het systeem had 1 mio Euro gekost, het is niet de eerste blunder van Fabricom.

Uiteraard is dit euvel met de grondophoping een futiliteit, toch grote gevolgen zou kunnen hebben, het is tenslotte een bewakingsysteem voor mogelijk radioactieve lekken. Wij vragen ons trouwens af, of de elektrische aftakking wel conform het AREI is aangelegd en gekeurd is? Het ziet er in ieder geval niet professioneel uit en dat blijkt ook uit de panne.

Beschamend voor het SCK.
Op het terrein van het SCK te Mol staan er een aantal meetsystemen zodat, ingeval er hier of daar radioactiviteit ontsnapt, via het Telerad systeem alarm gegeven kan worden, maar het systeem is met een bedenkelijke technologie op het terrein van het SCK neergezet. We hadden over die problemen aan het SCK op 10 februari 2010 vragen gesteld, maar we wachten nog steeds op een reactie van Ann Verledens .

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 05 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.