Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16934173





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD over een onderzoek naar moord op Annick Van Uytsel
01 maart 2010
Parket en onderzoeksrechter eindverantwoordelijk voor mogelijk gemaakte fouten.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 710.200
Brussel / Genk 1 maart 2010

--- 07:45 2/3/10

Nu bekend is dat de piste “Ronald Janssen” al heel vroeg is gevallen in het onderzoek naar de moord op Annick Van Uytsel, is het onbetwistbaar dat ook het parket en de onderzoeksrechter in Leuven, als ‘leider’ van het onderzoek, minstens mee verantwoordelijk zijn voor mogelijk gemaakte fouten. Even duidelijk is dat het parket van Leuven in haar communicatie vals heeft gespeeld door flagrante onjuistheden openbaar te maken.

Comité P niet bevoegd.
Voorzitter LDD, Jean Marie Dedecker : “Verleden week hebben we al gewaarschuwd dat het “interne onderzoek”
van directeur-generaal Paul Van Thielen, een CD&V onderonsje zou worden. Daarop heeft minister van justitie De Clerck het onderzoek laten stilleggen en er het Comité P mee belast. Daardoor neemt de minister opniéuw het justitie-apparaat in Leuven in bescherming, aangezien het Comité P alleen bevoegd is voor de politie. De minister van Justitie heeft blijkbaar niet de politieke moed om voor een parlementaire onderzoekscommissie te gaan. De minister was er ook opvallend snel bij om te zeggen dat er geen sprake is van een tweede Dutroux dossier, hoewel het onderzoek nog moet worden opgestart.”

Eerst onderzoek naar lekken.
De veiligheidsexpert van LDD, Kris Daels belicht een andere kant van de zaak: “Ik vrees dat men naar aloude
gewoonte weer de ‘kleine politieman’ zal laten opdraaien voor fouten die op een hoger niveau werden gemaakt. Dit is in het verleden al meer gebeurd. Als mijn informatie juist is, dan is men zelfs reeds een onderzoek gestart om na te gaan wie het geheim en vertrouwelijk politierapport heeft gelekt. Dit onderzoek is dus al opgestart nog voor dat van het onderzoek naar de gemaakte fouten. Zo zie je nóg maar eens wat er voor de overheid het belangrijkste is.”  

Gebrek aan politiek moed.
LDD blijft aandringen op een parlementair onderzoek. Ons land heeft de laatste jaren heel zwaar geïnvesteerd in
onze veiligheidsdiensten en we weten nu dat de opgevoerde ‘good news show’ over de politiehervorming met heel veel korrels zout genomen moet worden. Als de regering niet de politieke moed heeft om in dit dossier tot op het  bot te gaan, kan ze minstens het fatsoen hebben om ook in dit dossier de rol van het gerechtelijk apparaat door te lichten. Dit onderzoek kan gebeuren door de Hoge Raad voor Justitie.

Bron : LDD

nvdr :
Deze redactie is goed geplaatst om vast te kunnen stellen dat er op het Justitiepaleis van Leuven sprake is
van politieke invloed, de hoofdredacteur heeft dat in diverse dossiers al meermaals kunnen vaststellen, ergo, zélf kunnen ondervinden. Klachten die worden ingediend tégen een politicus, met name tegen Dirk Claes, respectievelijk Senator, Burgemeester van Rotselaar maar bovenal kroegbaas, worden zonder gevolg geklasseerd, terwijl er uit hoofde van Claes, duidelijk sprake was van het bewust willen schaden.  Dat staat in schril contrast met klachten die werden ingediend door een politicus -die niet of nauwelijks functioneert in haar politiek mandaat en wat volkomen terecht werd aangekaart door Morsum Magnificat- tegen zowel Morsum Magnificat, haar hoofdredacteur als haar toenmalig uitgever, klachten die wél als gegrond worden aanzien, het beroep dat tegen die verwijzing werd aangetekend zal uitwijzen of Justitie in Brussel
dezelfde mening heeft als die van Leuven. 
In de zaak van Van Uytsel polsten we vandaag nog een speurder van de FGP
-moordsectie- te Leuven, maar we kregen niets los. 

20:15 1/3/10
Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
jvds
  © 

Laatste update ( 02 maart 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.