Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926500





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Dienst mobiliteit leverde snel en goed werk.
27 februari 2010
Paaltjes verhinderen nu de toe/uitrit over beplanting en fietspad.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 709.400
Genk 27 februari 2010

--- wijziging 10:30 28/2/10

Als het "GOED" is zeggen wij het óók :

Genk heeft een geweldige propagandamachine, deze week viel 3600 in de brievenbus en een "glosso" pamflet van de vzw Buurtwerk Waterschei.

vzw Buurtwerk informeert.
Onder de rubriek "Activiteiten en dossiers vzw Buurtwerk Waterschei" http://www.buurtwerk-waterschei.be staan 10 sterke punten, ondermeer "Netheid in de wijk" en "Veiligheid in de wijk", over veiligheid spreken de politici óók heel graag en vaak, maar wat betekent dat in de praktijk, dát is wat deze redactie steeds weer bekijkt : "de praktijk".

Nu is er toch al 1 gevaar geweken



Men kon bezwaarlijk ontkennen dat dit een gevaarlijke
situatie was, vanuit de "kroeg" over beplantingen, over
het fietspad het rond punt nemen, de vele bandensporen
zijn duidelijk dat hier vanaf De Kring een gevaarlijke uitrit
werd genomen. 

Onderwijslaan.
De infrastructuur aan de Onderwijslaan wordt binnenkort gewijzigd, daarover bestaan plannen, maar dat wil niet zeggen dat stad Genk blind moet zijn voor onveilige situaties. Nu heeft deze redactie zich laten wijsmaken dat er in De Kring politieagenten van GOAZ komen biljarten, geen probleem maar als dat zo is, moeten die inspecteurs ook hun ogen open doen. Het blijkt dat bezoekers van De Kring en de verhuurde zaal, systematisch op een onveilige manier het terrein verlaten door over beplanting en fietspad de Onderwijslaan, Duinenlaan en het rond punt, dat de twee verbindt, oprijden.  Burgemeester Jef Gabriëls verwees naar de nakende wijziging van de infrastructuur van de Onderwijslaan en dat het probleem zich dan wel zou oplossen-sic-.

Geen geleuter.
Deze redactie is de Genkse oppositie niet, laat zich dus niet door handige praters afleiden en stuurde ondermeer een e-mail naar de dienst mobiliteit die prompt reageerde dat het punt op 11 januari 2010 op de agenda van de technische werkgroep mobiliteit zou worden geplaatst.

Goed gewerkt.
Recent werden er door de gemeente in de veelvuldig en onterecht gebruikte doorrit, paaltjes gezet zodat óók "De King van de Kring" niet meer vanaf de parking het rond punt kan nemen, iets wat op die plaats gevaarlijk is, men kan immers met de beplanting de fietsers vanaf de Duinenlaan niet zien naderen. Bovendien is het niet denkbeeldig dat automobilisten, die bij duisternis De Kring verlaten, een glaasje te veel op hebben. Die doorgang met paaltjes blokkeren is goed gewerkt en komt de veiligheid ten goede. Uiteraard is Morsum Magnificat weer de boeman-sic-.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.