Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926502





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genkse gemeenteraad stuurt open brief aan directie Carrefour.
25 februari 2010
Raad denkt daarmee "een krachtig signaal" te geven.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 708.800
Genk 25 februari 2010
.

De Genkse gemeenteraad heeft een open brief opgesteld, gericht aan de directie van Carrefour Belgium en wenst daarmee een krachtig signaal te geven aan Carrefour, dit naar aanleiding van het nieuws omtrent de sluiting van twee Genkse vestigingen van Carrefour. Onderstaand de brief.


Aan CARREFOUR BELGIUM NV
T.a.v. de heer Gérard Lavinay, Directeur
Olympiadenlaan 20
1140 BRUSSEL -EVERE

Met verstomming en ongeloof hebben wij uw bericht over de sluiting van de twee Genkse vestigingen van Carrefour van dinsdag 23 februari 2010 vernomen.

De gemeenteraad beseft dat Carrefour in periode van herprofilering en eigen crisis maatregelen moet treffen. Echter is het sociaal drama en de economische impact van het sluiten van twee vestigingen in Genk niet te onderschatten.

De gemeenteraad stelt tevens vast dat in het verleden Carrefour alle inspanningen gedaan heeft om twee vestigingen in Genk open te houden, ondanks de ligging in elkaars buurt. Het is dan ook verwonderlijk dat Carrefour na de eerdere vastberadenheid over twee vestigingen in Genk nu de conclusie neemt om ze beiden te sluiten.

Wij vragen dan ook aan Carrefour België om volgende zaken in overweging te nemen:
° de gemeenteraad is van mening dat in het vernieuwde centrum van Genk, een centrumstad van 65.000 inwoners, er absoluut ruimte is voor een warenhuis en vraagt dan ook om minstens één van de twee vestigingen open te houden in Genk-Centrum;
° het sluiten van twee vestigingen gaat gepaard met een groot aantal banen die verloren gaan. Indien er ontslagen moeten volgen, zouden deze goed begeleid moeten worden met een sociaal plan en tegen de nodige voorwaarden;
°de gemeenteraad hoopt dat Carrefour, samen met eigenaar Redevco en Stad Genk positief wil samenwerken omtrent deze situatie en gezamenlijk naar oplossingen wil zoeken.

De gemeenteraad betreurt nogmaals de eenzijdige beslissing van Carrefour Belgium zonder overleg met het Genks stadsbestuur.

Wij verwachten dan ook dat in de volgende weken van onderhandeling alle oplossingen de nodige kansen zullen krijgen en dat er uiteindelijk samen gebouwd wordt aan een economische toekomst in het vernieuwde stadscentrum van Genk.

Voorzitter Genkse gemeenteraad
Tom Arts

PRO GENK
Angelo Bruno

VLAAMS BELANG
Chris Janssens

OPEN VLD
Luc Gieraerts

PVDA+
Harrie Dewitte

CD&V / N-VA
Nele Beckers / Inge Paesen



NVDR : Goed gewerkt.
Dat Carrefour gaat afslanken is vooral een drama voor het personeel dat zal ontslagen worden maar het zijn vooral de vakbonden die in het verleden ontiegelijk "goed" werk hebben geleverd. Ze hebben hun leden regelmatig aangezet tot staken en de boel zoveel mogelijk "lamgelegd" maar het kleinste kind weet dat staken aan de werkgever handenvol geld kost, een werkgever die slechts één doel kent ; zoveel mogelijk winst maken, maar als er geen winst is, is er ook geen ruimte voor bijkomende eisen en dát vergeet de vakbond maar al te gemakkelijk. Eerst alles verzieken en dan huilen als er ontslagen vallen.
Ze zien nu wat ze bereikt hebben : Niets, duizenden ontslagen met de nodige sociale ellende tot gevolg.

17:31 25/2/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 26 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.