Niet sluitend verhaal over de uitbouw naar een Moskee.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 708.700 Genk 24 februari 2010.
--- Update 1 09:20 25/2/10 Harry De Witte PVDA+ had zijn "Vazal" uit Sledderlo naar Waterschei gestuurd, die kreeg daar van burgemeester Wim Dries de gelegenheid om publiciteit te maken voor de waardige manier waarop de Marokkaanse gemeenschap zich in Sledderlo gedraagt, op 10 jaar was er maar 3 keer voor zijn deur geparkeerd beweerde de man. De PVDA is precies de Partij Van De Allochtonen, van discrimantie van autochtonen kan er nooit sprake zijn, het is blijkbaar altijd andersom. Dit belet niet om te zeggen dat de vertegenwoordigers van de Marokkaanse vereniging zich waardig en professioneel hebben opgesteld, dat kon van de stad Genk en de buurtbewoners niet gezegd worden.
Overal en altijd politiek : PVDA+ Op de bres voor de Marokkaanse vereniging.
In het midden de "loco" van Harry De Witte uit Sledderlo één van de Verenigde Staten van Genk. Nadat de Marokkaanse gemeenschap reeds geruime tijd op zoek was naar een geschikt pand, naast de koop pakten van het Oud Nonnenklooster te Waterschei en het -ex- Interelectragebouw aan de Stalenstraat, werd het pand aan de Socialestraat, 6 te Zwartberg gekocht. Geen Moskee. Dat de Marokkaanse vereniging zo'n pand voor diverse activiteiten zou gebruiken, bezoekers daarbuiten nog hun auto in de buurt moeten kunnen parkeren, heeft het Genkse stadsbestuur onder Jef Gabriëls wellicht niet -willen- zien. Hoe dan ook heeft de Marokkaanse gemeenschap een pand gekocht waarbij ze het "Gabarit" van het pand niet mogen wijzigen, zelfs de toelating om 25 parkeerplaatsen rond het gebouw te voorzien, mag van Genk niet, voor de Marokkaanse gemeenschap een tegenvaller van jewelste en bijgevolg was de aankoop van het pand een miskoop.
Deze "act" was niet in het voordeel van de buurtbewoners Activiteiten. Vanavond is de stad Genk, de Marokkaanse gemeenschap en de vzw "De Vrienden van Zwartberg" de standpunten in RVT Huize Uilenspiegel komen uiteen zetten. Genk wil niet dat het een Moskee wordt, maar kan zich vinden in het ontwikkelen van een aantal activiteiten, stad Genk wil ook ergens in Genk uitkijken naar een andere geschikte locatie, maar dat ziet Hassan van de Marokkaanse gemeenschap duidelijk niet zitten. De buurt stelt onomwonden dat er eerder al een Turkse feestzaal in de buurt is gekomen en dat de Marokkaanse activiteiten overlast veroorzaken, ondermeer de auto's van de bezoekers die bij de buurtbewoners voor de deur komen parkeren. De bewoners zien de geplande activiteiten niet echt zitten, voor Sandra Stevens van de WZV Uilenspiegel moet het allemaal, met een beetje overleg, wel kunnen. Bedrogen. Sommige buurtbewoners die wat nuchter nadenken beseffen wel dat het kalf nu al verdronken is, wijzen daarvoor met een beschuldigende vinger naar de stad Genk die bij de aankoop en bestemmingswijziging van het gebouw, de buurt niet, of minstens te laat op de hoogte bracht, daarmme voor een voldongen feit werden gesteld, uiteraard zou Wim Dries zijn voorganger hier niet in de wielen rijden. Toch klonk er regelmatig heftig, weliswaar ongeorganiseerd buurtprotest uit de zaal. Op de tafel. Het was duidelijk dat de Marokkaanse gemeenschap, hier vertegenwoordigd door Hassan, het dossier veel beter kende en op een professionele manier naar buiten bracht terwijl de vzw De Vrienden van Zwartberg, een zeer onsamenhangend en stuntelig relaas brachten, op een bepaald moment klom iemand van de woordvoerders van de vzw op een van de tafels en schreeuwde de rest op een ongepaste wijze toe. Ongeloofwaardig. Stad Genk denkt dat de Marokkaanse gemeenschap op hun voorstel, ergens in Genk een geschikte locatie te vinden, zal ingaan maar wellicht heeft niemand goed geluisterd toen Hassan daaromtrent duidelijk was. De Stad kwam ongeloofwaardig over en het lijkt erop dat zowel de buurt, als de Marokkaanse gemeenschap bedrogen zijn, de Marokkanen krijgen geen Moskee, en de buurt heeft er een Marokkaans evenementencentrum bij. Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck © |