Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926504





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Burgemeester en Schepenen op de schoot van Sint Vincentius.
21 februari 2010
Burgemeester een en al lof over de werking te Genk.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 707.400
Genk 21 februari 2010

Het quasi incognito bezoek van burgemeester Wim Dries en twee Schepenen dat absoluut geen verdere aandacht mocht krijgen en waarbij pers verboden was, is tot algehele voldoening van burgemeester Wim Dries en zijn gevolg verlopen, nogal wiedes, de gestelde Genkse gemeentelijke lichamen die hier op de schoot bij Sint Vincentius mochten, staan, wat betreft de noodzaak van voedsel te bekomen, niet met twee voeten op de grond.

Wim Dries aan de redactie van Morsum Magnificat:
" ... Afgelopen donderdag heb ik een bijzonder goed en aangenaam contact gehad met de vele vrijwilligers van Sint
Vincentius, het heeft mij een goede kijk gegeven op hun werking en organisatie, kwaliteitszorg en inzet om 
hulpbehoevenden echt te helpen kwam duidelijk naar voor. Als burgemeester kan ik alleen maar bijzonder tevreden zijn met een organisatie als Sint Vincentius, mag ik ook meegeven dat ze buitengewoon tevreden zijn over de samenwerking en steun van Stad Genk en OCMW Genk .... " einde citaat.

Beste stuurlui staan aan wal.
Het is nogal wiedes dat Wim Dries en zijn gevolg door Sint Vincentius met de rode loper ontvangen werden, het
gebouw dat Sint Vincentius in de Waterbleekstraat betrekt is voor een prikje van de stad Genk gepacht en er is, volgens burgermeester Dries, een goede samenwerking, toch heeft deze redactie op twee fronten een andere klok horen luiden, maar uiteraard staan de beste stuurlui ook hier weer aan de wal.

Plat op de buik.
Het zijn zeker niet de burgemeester en de Schepenen -die met de pers op kosten van de Genkse
belastingbetaler gaan tafelen-, die met voedselproblemen of armoede te kampen zullen hebben, evenmin zullen zij om wat voedsel te bekomen, plat op de buik moeten voor de vrijwilligers van Sint Vincentius, vrijwilligers waarvan sommigen op een zeer autoritaire en ongepaste toon zeggen dat "zij" daar de baas zijn, gelukkig zijn er ook nog "mensen" die van dergelijke "hautaine" houding niet onder de indruk zijn, integendeel, er worden als gevolg daarvan nu zelfs aan de CPBL nóg bijkomende vragen gesteld.

OCMW.
We kunnen hier in alle openheid ook zeggen dat er zich in het sociaal huis aan de Onderwijslaan óók sociaal
werkers bevinden die de naam "sociaal" waardig zijn en dat het OCMW van Genk de wet op het RMI respecteert. Over de omvangrijke geldverspillende dossiers die bij de top van het OCMW of de OCMW Raad, wegens gebrek aan technische kennis, passeren kunnen we dat zeker niet zeggen, daarover is trouwens het laatste woord nog niet gezegd.

Waarom binnenskamers.
Dat Sint Vincentius vzw niet naar buiten treedt en zo'n power point presentatie niet naar buiten wenst te
brengen maar binnenskamers houdt, is zeer merkwaardig. Het is niet de Genkse gemeenteraad die moet geholpen worden maar de minderbedeelden, of zijn er weer zaken die het daglicht niet mogen zien? Bovendien lijkt het erop dat het college van Burgemeester en Schepenen meer oog heeft voor allerlei geldverslindende prestigieuze projecten dan voor de minderbedeelden. Hoe kan anders de lange wachtlijst -3000- voor een sociale woning en de grote problemen in Sledderlo en Termien worden verklaard?

Uitnodiging.
Burgemeester Wim Dries en zijn twee Schepenen zijn uitgenodigd om hier bij Morsum Magnificat een maaltijd te komen nuttigen bereid met Ravioli uit blik uit de schapraai van Sint Vincentius, nadien een kop koffie van Every Day, het snoepgoed van Sint Vincentius is lekker, maar een diabeet mag dat in principe niet eten.  

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 22 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.