Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933918





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fortis : Nog geen einde aan het treurspel.
19 februari 2010
Justitie toont volgens de NV-A bril hoe het "niet" moet

Paginabezoekers Morsum Magnificat : 706.800
Brussel / Genk 19 februari 2010

Aan het, wat zo langzamerhand een treurspel kan worden genoemd, rond Fortis lijkt maar geen einde te willen komen.  Opnieuw worden de juridische messen geslepen en opnieuw zal de belastingbetaler het gelag mogen betalen. N-VA zendt daarover onderstaande persnota.

Blunderparcours.
Kamerlid Els de Rammelaere vindt het verbijsterend hoe de Fortissaga maar blijft voortduren. Dat het Hof van Cassatie het veelbesproken Fortis-Arrest van 12 december 2008 vernietigt wegens een procedurefout, verandert niets aan het feit dat Fortis uitverkocht is aan Parijs. Maar het toont wel, nog maar eens, wat voor een blunderparcours er in dit dossier gereden is. Bovendien kost een nieuwe procedure bij het Hof van Beroep in Luik opnieuw handenvol geld, terwijl de uitspraak geen enkel gevolg meer zal hebben.

Geurtje van politieke inmenging.
De verdachtmakingen in de Fortiszaak stapelen zich op: Schurmans -rechter bij het Hof van Beroep te Brussel- en Verougstraete -voorzitter van het Hof van Cassatie nota bene- worden in verdenking gesteld van schending van het beroepsgeheim, Blondeel -rechter bij het Hof van Beroep te Brussel- en Salmon -derde rechter bij het Hof van Beroep te Brussel- werden in verdenking gesteld van schriftvervalsing, De Tandt -Rechtbank van koophandel te Brussel- wordt ervan verdacht het vonnis ‘uitgeschreven’  te hebben ontvangen van Van Buggenhout -advocaat van de staat-, enz. Het geurtje -zeg maar stank nvdr- van politieke inmenging is nog moeilijk te negeren. Daar komt nu een vernietigend arrest bij van het Hof van Cassatie, waarvan uitgerekend de voorzitter verdacht wordt in dezelfde zaak. “Echt geloofwaardig is deze ‘opsteker voor sommige politici’ toch niet lijkt me”, zegt De Rammelaere.

Nutteloze procedure.
“De burgers hebben al zo weinig geloof in de ‘goede’ werking en effectiviteit van justitie. Dat het dure Fortis-proces nu opnieuw moet overgedaan worden voor het Hof van Beroep te Luik, doet daar zeker geen goed aan. Aan de uitverkoop van Fortis aan het Franse BNP Paribas zal een nieuwe uitspraak niets meer veranderen. Maar deze nutteloze procedure  belooft wel opnieuw handenvol geld te kosten, en dat terwijl justitie reeds verzuipt in het werk en zwaar moet besparen!”, zegt De Rammelaere.

Bron : N-VA
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.