Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933918





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Spoorwegpolitie onder vuur wegens mishandeling.-Update1
19 februari 2010
Zware beschuldigingen in De Morgen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 706.700
Genk / Brussel 19 februari 2010.

--- Update 1 16:45 19/2/10
Na een kwartier werd de redactie door de persdienst van de Federale Politie geďnformeerd dat de opmerking van Morsum Magnificat over de onbewoonbaarverklaring door de Arbeidsinspectie juist was, de Federale Politie gebruikte inderdaad een foute woordkeuze. De Arbeidsinspectie heeft de lokalen op gebied van het welzijn van werknemers bij de uitvoering van hun werk afgekeurd, dus niet onbewoonbaar verklaard.

Vandaag verschijnt er in De Morgen een artikel dat handelt over verregaande beschuldigingen tegen 14 agenten van de Spoorwegpolitie te Brussel-Zuid, het gaat om racisme, diefstal, valse processen-verbaal, opzettelijke slagen en verwondingen.

Omgekeerde discriminatie.
Het is toch vreemd dat de Gistelse journalist Bjorn Maeckelbergh, vroeger bij Het Laatste Nieuws, daarna bij Het Nieuwsblad en nu blijkbaar zijn stek gevonden heeft bij De Morgen, nooit oren had naar ándere onaanvaardbare zaken die hem, zelfs tussen pot en pint -de geliefkoosde bezigheid van journalisten- werden toegespeeld.
Feiten zijn feiten, het Parket te Brussel zou de beschuldigingen hebben bevestigd en de agenten van de Spoorwegpolitie moeten binnenkort voor de Rechter verschijnen. De aantijgingen handelen hoofdzakelijk over het mishandelen, etc. van allochtonen, ons komt het over dat dergelijke journalisten omgekeerde discriminatie toepassen, wat Belgen overkomt interesseert ze blijkbaar niet.

Vrouwelijke agenten.
Er is in het artikel van De Morgen één punt dat wij moeten beamen, in een geval te Jette, dat wij tot op het bot hebben onderzocht -zie MM 154 juni 2008 en MM 156 augustus 2008-, is óók gebleken dat een vrouwelijke agente zwaar in de fout ging, wij hebben daarover aan de hand van maar liefst 7 getuigen een artikel kunnen brengen en de betreffende commissaris geconfronteerd met de feiten, die e.e.a. diende toe te geven en de agente werd geschorst. Willen vrouwelijke agenten in -politie-uniform soms hun -gemiste- mannelijkheid bewijzen?

---
REACTIE VAN DE FEDERALE POLITIE
BRUSSEL, 19/02/2010.-

De Federale Politie wenst enkele zaken te verduidelijken naar aanleiding van de verschijning van twee artikels in de geschreven pers in verband met de aanklacht tegen politiemensen van de Spoorwegpolitie.

Het beschreven gedrag in de artikels druist volledig in tegen de waarden van integriteit en respect die door de Federale Politie worden verdedigd.
Het is trouwens binnen de betrokken dienst dat enkele personeelsleden deze feiten hebben aangegeven bij justitie in 2006. Een onderzoek heeft er toe geleid dat enkele vermeende daders zijn geďdentificeerd, die ondertussen geschorst zijn. Twee van hen hebben intussen vrijwillig ontslag genomen. Wij wachten op de definitieve resultaten van het gerechtelijk onderzoek om bijkomende en adequate maatregelen te nemen tegen de andere beschuldigden.
Het onderzoek is lopende en zal de verantwoordelijkheden van elk van deze politiemensen bepalen, zij genieten nog altijd het vermoeden van onschuld.

Parallel met deze voorlopige maatregelen en het lopend onderzoek, zijn verschillende structurele maatregelen genomen binnen de Spoorwegpolitie om het risico op soortgelijk gedrag te minderen.
- Verschillende opleidingen zijn gegeven aan de personeelsleden -waaronder een psychosociale opleiding betreffende conflictbeheersing-.
- De omkadering is versterkt dankzij de komst van nieuwe officieren.
- Een intern communicatieplan zorgt ervoor dat er sterk de nadruk wordt gelegd op de waarden waarvan elke politieman moet doordrongen zijn -persoonlijke brief van het diensthoofd, sensibiliseringsvergaderingen, verbetering van het onthaal van nieuwe collega's, systematische debriefing na incidenten, ….-.
- De lokalen van het zuidstation die het decor vormden voor dit onaanvaardbaar gedrag, worden niet meer gebruikt door de Spoorwegpolitie, want zij zijn onbewoonbaar verklaard door de Arbeidsinspectie. De Federale Politie, de Regie der gebouwen en de NMBS -groep zetten momenteel alles in het werk om een nieuw commissariaat voor de Spoorwegpolitie in te richten in de onmiddellijke omgeving van het zuidstation. Deze nieuwe moderne werkruimte zal een belangrijke factor zijn om ons personeel te helpen een kwaliteitsservice aan de bevolking te leveren. >
De Federale Politie wenst tenslotte de huidige prestaties van de Spoorwegpolitie aan te moedigen die onder andere werkzaam zijn in het zuidstation. Het is trouwens hoofdzakelijk het personeel van de Spoorwegpolitie Brussel dat afgelopen maandag is tussengekomen om bijstand te verlenen aan de slachtoffers van de ramp in Buizingen en dat momenteel zijn expertise ter beschikking stelt van de gerechtelijke autoriteiten in dit complexe onderzoek.
Fernand Koekelberg
Commissaris-generaal

---
NVDR
Op de passage van de commissaris over "onbewoonbaar verklaard door de Arbeidsinspectie", wil deze redactie toch reageren dat het niet de "Arbeidsinspectie" is die woningen onbewoonbaar verklaard, maar de Vlaamse Wooninspectie adviseert en de "burgemeester" spreekt de onbewoonbaarheid uit  -van professionaliteit gesproken-. Het feit dat de spoorwegpolitie zich heeft ingezet bij het ongeval te Halle, alsmede "Expertise" verleent, is niet relevant.
Aangaande de onbewoonbaar verklaringen door de Arbeidsinspectie hebben wij de persdienst van de Federale Politie vragen gesteld, we wachten nu op een reactie.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.