Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933918





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Treinongeval Halle : Parket aan de slag.
19 februari 2010
Hoe groot is de wetenschappelijke kennis van de Experts?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 706.700
Genk / Halle 19 februari 2010.

De klassieke pers heeft bij deze ramp haar ware gelaat nogmaals getoond: " lijkenpikkerei " van het  hoogste niveau, ze trokken op in koor, niet aflatend zoekend naar sensatie, foto's en beelden van lijken of  stukken ervan. Waarom heeft het Parket het rampgebied niet meteen afgebakend?

Parket Experts.
Als de naam "Parket" valt, dan wordt ook meteen een mistgordijn neergelaten en verschijnen op de  plaats van de ramp pas de linten waardoor de lijkenpikkers van de pers op afstand worden gehouden,  toch wordt het pas dan echt interessant om te achterhalen wat deze door het Parket gekozen Experts in de praktijk allemaal doen en vooral wat zij niet, of vergeten te doen. Een Magistraat is een jurist en juristen  kennen doorgaans niets van technische aangelegenheden.

Rapport Bernard Renard, citaat I :

" .. behalve in enkele specifieke expertisedomeinen
beschikt de magistraat over geen enkele indicatie om
zijn keuze voor een " goede deskundige " te leiden.

Onderzoek naar de praktijken rond Parket Experten.
In het wereldje van advocaten, onderzoeksrechters, arbeidsauditeurs, procureurs, substituten, etc. is een  Expert Koning eenoog in het land der blinden, dat heeft als resultaat dat het grondig fout liep, ook déze  redactie heeft daarvan minstens drie formele bewijsdossiers. De minister van Justitie, Laurette Onkelinx,  heeft dan ook een onderzoek naar de toestanden rond Parket Experts gevorderd, dat onderzoek werd  uitgevoerd door Bernard Renard, enkele rapporten werden reeds gepubliceerd op de website van het  NICC, sommige zijn reeds vertaald in het Nederlands, maar de meeste blijven in het Frans, hier weer een staaltje hoe triest het gesteld is met de taalpariteit.

Rapport Bernard Renard, citaat II :

" ... de eerste algemene vaststelling van het onderzoek is dat
geen enkel wettelijk statuut voor gerechtsdeskundigen
bestaat in België. Dat heeft niet alleen een invloed op het
bestaan van regels, maar vooral op het gestructureerde
karakter ervan ....
"

Lees via de link hieronder alle rapporten van Bernard Bertrand over de Parketexperts 
http://nicc.fgov.be/Index.aspx?SGREF=3090

Lekken en persgeilheid.
In Morsum Magnificat maken wij het resultaat bekend van ons onderzoek naar de lekken bij het  communicatiesysteem ASTRID en de lekken bij de hulpdiensten zelf. Om toch maar voor de camera te  kunnen verschijnen zouden ze hun bloot gat laten zien, iedereen blijkt verschrikkelijk persgeil te zijn,  zelfs bij deze treinramp werden in het station te Leuven kiekens in beeld gebracht die al lachend  verklaarden dat zij voor hetzelfde geld ook dood waren geweest, ook andere voorbeelden bij rampen waarbij gedupeerden in beeld worden gebracht doen dat, wegens persgeilheid, ijdelheid, met een "smile"

Parket Brussel : College van Experten.
Bij het Parket te Brussel vernemen we dat er voor het treinongeval in Halle een college van experten is  aangesteld, mevrouw Seressia gaat bij Onderzoeksrechter Burm informeren of er daarover meer  informatie kan vrijgegeven worden. Het debat over het gedrag van de journalisten rond de treinramp  moet op een ander vlak worden aangekaart zegt men vanuit het Parket te Brussel aan deze redactie.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 19 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.