Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928031





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams Belang start campagne gemeenteraadsverkiezingen
05 september 2006
SOS Democratie en pers mocht mee aan tafel en het "Ter Zake" van de VRT


Betekom / Brussel 5 september 2006
Vandaag om 11.00u gaf het Vlaams Belang in een restaurant aan de Koninginnestraat een persconferentie. Alle kopstukken waren aanwezig en na afloop van de uiteenzetting van Vanhecke, Annemans en Dewinter werden door de aanwezige pers slechts twee vragen gesteld, toch vreemd. 




Hoe lang gaat het Vlaams Belang de bokshandschoenen nog in de kast laten liggen ?

Nog een "Sneer " naar het Vlaams Belang in Ter Zake.



Met het hier afgebeelde kleinood iets groter dan
een luciferdoosje stak SIGFRIED BRACKE de draak
de journalist van de Rode propagandazender trok een parallel
met het befaamde boekje van Mao

Kleine boekjes.
Tijdens de persconferentie van vandaag stelde het Vlaams Belang een overigens zeer geslaagd mini boekje voor, het bevat alfabetische commentaren en een aantal cartoons.
SIGFRIED BRACKE sneerde dat zijn grootvader altijd waarschuwde voor mensen die kleine boekjes schrijven doelend op MAO TSE TOENG.
FANK VANHECKE kon bij dat alles een opmerkelijke kalmte bewaren, zelfs met de glimlach opvangen. Dat politiek een toneelspel is, weten we al, maar het grenzeloze incasseringsvermogen van het Vlaams Belang is toch heel opvallend !

FRANK VANHECKE mocht op 5 september ter gratie Gods in "Ter Zake" zijn Vlaams Belang zaak komen toelichten, SIGFRIED BRACKE, anti Vlaams Belanger van de Rode VRT, gaf FRANK VANHECKE permanent meppen en het Vlaams Belang mocht "weer" incasseren !


Judasmaal ?
Niettegenstaande publiciteit van het Vlaams Belang in de pers niet welkom is waarmee de in Belgi? te machtige pers bewijst hoe ondemocratisch ze wel is, volgde er na de persconferentie toch een lunch voor diezelfde pers !
Omdat het Vlaams Belang alom door de pers wordt geweerd, gediscrimineerd, geboycot, etc. kunnen we zo?n lunch niet anders noemen dan een ?Judasmaal?.
Morsum Magnificat heeft de persverantwoordelijke van het Vlaams Belang bedankt voor de uitnodiging voor de lunch, onze manier om aan te duiden niet met ultra linkse journalisten te willen tafelen, zoals een Frans Desmet (10 jaar bij De Morgen en nu bij de VUM) om nog niet te spreken van LUC VANDERKEELEN, de enige journalist in Belgi? die niet wil dat zijn artikels op Mediargus verschijnen !  Grootheidswaanzin ??


5 september 2006
Vlaams Belang kopstukken
vandaag te Brussel
 



Anke Vandermeersch, Filip Dewinter,
Frank Vanhecke en Gerolf Annemans
gaven aan de aanwezige pers uitleg over hun programma en
de start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen

 

Ook in de persmap :
Affiche "Leefbaar Vlaanderen" - Het uitgebreid programma
en de miniatuurversie met caroons ter grootte van luciferdoosje
en de affiche SOS democratie

meer info daarover op
http://www.sosdemocratie.org

Bedenkingen.
We begrijpen dat het Vlaams Belang zich hoe dan ook moet verlagen en de pers die hen dagelijks kraakt, moet uitnodigen, maar we hebben daarbij onze bedenkingen. Als de kopstukken van het Vlaams Belang vandaag hun hoofd voor die pers moeten buigen, ergo aan tafel uitnodigen, hoeveel van hun uitlatingen die ze vandaag ventileren om mee te kunnen regeren gaan ze, indien hen dat lukt, inslikken ? Het Vlaams Belang moet wel h??l veel incasseren van de pers !

Incompetentie.

E?n van de twee vragen die door aanwezige pers werden gesteld kwam van Morsum Magnificat die van FILIP DEWINTER nog eens wilde weten wat het Vlaams Belang zou ondernemen tegen de incompetentie van vele ambtenaren, ter zake verwijzend naar een recent voorbeeld bij het Federaal Agentschap Nucleaire Controle waarvan de Directeur Generaal J.P.SAMAIN in De Morgen een ?PS Apparatsjik? werd genoemd.

FILIP DEWINTER reageerde als volgt :
Wat dat betreft weet u dat wij voorstander zijn van een systeem zoals we in Rotterdam en Amsterdam en dergelijke kennen, waar een integriteitsbureau bestaat dat die naam echt wel waard is.
Het Antwerps integriteitsbureau is een lege doos met een bejaard Magistraat en een half-tijdse secretaresse die de post afwikkelt en daar houdt het ongeveer mee op.  Zonder onderzoeksmogelijkheden, zonder enige mogelijkheid tot het stellen van onderzoeksdaden en dergelijke meer die alleen maar rapporteert aan het Schepencollege en niet aan de gemeenteraadsleden, dus ik denk dat het Nederlands model daar een goed voorbeeld is waarbij men integriteitsbureaus heeft die ook echt zelf op onderzoek kunnen uitgaan, die een apparaat hebben dat hen in staat stelt om te doen wat moet gedaan worden, waar ook de burger terecht kan voor klachten allerhande betreffende de integriteit van ambtenaren en politici etc. etc. Ik denk dat we dat nodig hebben, zolang dat instrument er niet is blijft het natuurlijk dweilen met de kraan open ten aanzien van corruptie en aanverwante praktijken?

Kandidaten en lijsten.
In de persmap maakt het Vlaams Belang ook bekend, dat er in 2006 maar liefst 247 lijsten ingediend zijn (tegen 194 in 2000) waarop 4.766 kandidaten voorkomen (tegen 3.030 in 2000).
Het Vlaams Belang rekent duidelijk op een overwinning bij de gemeenteraadsverkiezingen, mochten ze in dat opzet slagen maar toch niet aan de regering kunnen deelnemen, zien we dan de opmars van 1 miljoen Vlamingen naar Brussel ? 

Bezoekers website MM : 131.350

Laatste update ( 06 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.