Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933920





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Staking NMBS : Extra kaakslag voor nabestaanden slachtoffers.
16 februari 2010
De spoorwegen moeten dringend geprivatiseerd worden.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 705.600
Genk 16 februari 2010

Staat NMBS soms voor : Nationale Militante Bende Stakers ?

Wakkere burgers die de werking van de NMBS wat beter kennen, de spoorwegarbeiders bij werken observeren, zullen ongetwijfeld denken aan het bekende liedje van wijlen Louis Neefs "als ik ooit eens vijf minuten tijd heb", dat de vakbonden van te "grote druk" spreken klinkt dan meer dan lachwekkend.

Opleiding.
De spoorwegen is altijd een "Rood" bastion geweest waarin de "Sossen" hun kiezers in onderbrachten, andere instellingen, zoals De Post, idem dito, wellicht hebben ook andere politieke partijen zich aan dat soort vriendjespolitiek bezondigd, maar de socialisten schieten zeker de hoofdvogel af. De laatste tijd reis ik noodgedwongen ook regelmatig met de trein, mijn ervaringen zijn zéker niet positief, ik heb ook tijdens het wachten op het perron, met treinbestuurders gesproken en heb mij achteraf de vraag gesteld :"is die persoon wel voldoende bekwaam?", uiteraard kan je niet door een gesprek van vijf minuten een juist beeld vormen, maar men mag toch kritisch denken.  De opleiding van machinisten wordt immers binnen de spoorwegen zelf ter discussie gesteld, dan is mijn visie dus niet onterecht, maar niet alleen bij de spoorwegen zijn er problemen met de opleidingen, dat is ook het geval bij de brandweer, de politie etc. er zit dus iets fundamenteel fout met dit land, er is duidelijk te veel corruptie, incompetentie ...

Privatiseren is de énige oplossing.
De Staatskas keert jaarlijks honderden miljoenen uit aan de NMBS en toch werkt die bende nóg niet goed, de NMBS keert op haar beurt jaarlijks ongeveer 80 mio uit aan de vakbonden, als dat geen schande is. De NMBS moet dan ook dringend geprivatiseerd worden, elementen die incompetent zijn wegens "politiek geplaatst" moeten een gepaste job krijgen en geen vet betaalde sleutelpositie die de werking én de veiligheid in het gedrang brengen.

Diefstal.
De NMBS en Infrabel moeten in eigen rangen wat beter de ogen openen, deze redactie kan minstens in één geval het formele bewijs leveren dat hun personeel zelf steelt. Als er koper te vinden is op plaatsen die door potentiële dieven niet gekend zijn, dan moet de NMBS minstens een onderzoek in eigen rangen durven voeren, tenzij er té veel boter op hun hoofd hebben, inclusief de vakbonden.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.