Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933920





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Buizingen : Zwaar treinongeval, medisch interventie plan afgekondigd-Update6
15 februari 2010
Om kwart voor acht is er deze morgen te Halle en treinongeval gebeurd.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 705.000
Genk / Halle 15 februari 2010

Link naar het NRC -met foto's-http://www.nrc.nl/buitenland/article2483615.ece/Zeker_12_doden_bij_treinbotsing_Belgie

--- Update 6 20:30 15/2/2010
Waarom spreekt de Gouverneur voor zijn beurt?
Een Gouverneur die vóór zijn beurt spreekt, vakbonden en politiek die eveneens al komen speculeren, is de politieke manipulatie van het dossier al begonnen? Kathleen Cools vindt dat de Gouverneur een zware dag heeft gehad, wel, wel, wat een kruiperij van Kathleen, merneer de Gouverneur oogde helemaal niet
moe.
De lijkenpikkers.
Hopelijk is het iedereen duidelijk hoe de klassieke pers slachtoffers tot bij de ingang van het ziekenhuis gaat filmen, zelfs bij particulieren in de slaapkamer binnendringen om de kunnen filmen, waar zit de mensen hun verstand? tenslotte kunnen de lijkenpikkers het zelfs niet laten om het wegvoeren van overleden slachtoffers te filmen-sic, wat is daarvan de nieuwswaarde? En zoals gewoonlijk, ook hier weer enkele lachende "kiekens" die oh zo blij zijn dat ze ook eens "op de televisie" mogen komen, zelfs al betreft het een ramp.
--- einde update 6
 
--- Update 5  13:15  15/2/10
Het is schrijnend dat Provinciegouverneur van Vlaams Brabant -Lodewijk De Witte- voor de camera, uiteraard van de Vrt uitspraken doet die op hetzelfde moment in het crisiscentrum te Halle door de top van de spoorwegen worden betreurd en tegengesproken. Het is onaanvaardbaar dat er zóveel lekken zijn naar de klassieke pers die er niet aflatend op uit is om gekwetste slachtoffers in beeld / foto te brengen, daarvoor "buiten" het lint mogen filmen, de klassieke pers van de politieke vriendjes, inclusief de Gouverneur.
--- einde update 5 

--- Update 4  11:38  15/2/10
Crisiscentrum is bereikbaar op n° 02 363 22 05  - Leuven 016 39 80 73
--- einde update 4

--- Update 3 10:42  15/2/10
Ondertussen werd fase 3 van het rampenplan afgekondigd. Het is hier nogmaals aangetoond, dat de klassieke pers via de burgemeester geïnformeerd wordt, als de politie of Infrabel niet bereid is om de wet te overtreden -art.458- dan doen de burgemeesters dat wél. De burgemeester van Halle citeert aan de Vrt 20 doden, een half uur later, spreekt men van 10 doden. Wanneer gaan de burgemeesters tot de orde worden geroepen? Gekwetste personen worden door de Vrt erkenbaar in beeld gebracht, hebben betrokkenen daarvoor hun akkoord gegeven?
--- einde update 3

--- Update 2 09:45 15/2/10
Volgens de laatste berichten zou het gaan om een frontale botsing op de lijn 96 van Halle naar Brussel  -een belangrijke lijn- zodat dit ongeval ook zijn invloed heeft op alle andere lijnen die daarop uitkomen, ondermeer ook die van Leuven. Over de oorzaak zijn nog geen details bekend en uitsluitsel wordt vandaag ook nog niet verwacht. Zeker is dat er zowel op menselijk als op materieel vlak aanzienlijke schade is. Passagiers kunnen op www.railtime.be alle informatie vinden over eventuele vertragingen.
--- einde update 2



--- Update 1 09:20 15/2/10
Volgens Infrabel zijn er in Buizingen twee passagierstreinen met elkaar in aanrijding gekomen. De trein komende van Leuven naar Braine Le Comte kwam in botsing met deze van Quievrain naar Luik, er zouden veel slachtoffers zijn, de hulpdiensten zijn momenteel allemaal ter plaatse, de NMBS / Infrabel geeft verschillende informatie, moet zich duidelijk intern nog informeren.
Er is geen treinverkeer mogelijk tussen Brussel / Bergen en Brussel / Doornik.
--- einde update 1.

De NMBS bevestigt dat er om 08:30u op de lijn Halle - Huizingen - Mechelen een aanrijding is geweest tussen passagierstreinen, meer informatie wilde / kon men bij de NMBS niet geven, maar het gaat volgens onze bron om een ernstig ongeval waarbij het Medisch Interventie Plan werd afgekondigd.

De lijn van Halle Huizingen L3459 is daardoor afgeschaft.


09:00 15/2/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.