Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928032





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radioactieve opvanger Oud-Turnhout:Recht van Antwoord
05 september 2006

Gazet van Antwerpen : Belangrijke informatie verzwegen.


Betekom / Oud Turnhout 5 september 2006
Guy van Nieuwenhuyzen van de GAZET VAN ANTWERPEN werd gisteren 4 september 2006 wel degelijk ter plekke ge?nformeerd omtrent de gevaren van de aanwezigheid van zo'n radioactief element, maar de tekst  in de GAZET VAN ANTWERPEN van vandaag 5 september verzwijgt belangrijke informatie.


In Gazet van Antwerpen van 5 september 2006
is de informatie niet correct weergegeven



De radioactieve Radium 226 deeltjes komen wel
degelijk in de omgeving terecht en die zijn
wel schadelijk voor de omwonenden


Twintig vierkante centimeter.
Oorspronkelijk bevat het radioactief element zo'n 20 cm? Radium 226, maar omdat de hechting van dat radioactief materiaal slecht is, komt het los.
Door het schuureffect van de wind (regen, stof,etc) liggen er in de directe omgeving (de mast, antennes,etc) veel en verderop beneden in de omgeving minder radioactieve deeltjes, deze die eventueel op de grond liggen zijn zelfs niet meetbaar, omdat ze qua meting in de natuurlijke achtergrondstraling verdwijnen, maar ze zijn er vast en zeker.
Van de oorspronkelijke 20cm? zijn er doorgaans na twintig, dertig jaar, de helft verloren, het is onmiskenbaar dat Radium 226 botkanker veroorzaakt.

Wel degelijk gevaarlijk voor de omgeving.
Uitgerekend omdat werd aangetoond dat die toestellen gevaarlijk zijn, maar het Agentschap nucleaire controle dat systematisch minimaliseert, hebben tientallen dossiers aangetoond dat het F.A.N.C. door incompetenten werd bestuurd, daarom is de Directie van het F.A.N.C. recent de laan uitgestuurd.

De pers.
Het is schrijnend om vast te stellen, dat de pers (die niet met kennis van zaken kan spreken) steeds weer de politici beschermt, in dit geval schrijft dat er geen gevaar is, terwijl door specialisten het tegendeel is gezegd !
Mocht GUY VAN NIEUWENHUYZEN de waarheid geschreven hebben, dan krijgt de vroegere Het Laatste Nieuwsjournalist wellicht de wind van voor van zijn bazen die tenslotte ook een politieke kleur hebben ! De pers is immers nooit vrij van politiek ! Wie maakt wie ? De pers de politiek of omgekeerd ?

Recht van Antwoord.
Er is omtrent het artikel volgend recht van antwoord gevorderd  :
+++
Betreft: Artikel in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen van 05.09.06
?Bliksemafleider blijkt gevaarlijk?
Auteur: Guy Van Nieuwenhuizen (GVN).

Conform artikel 1 van de wet van 23.06.1961 antwoordrecht, vorderen wij een kosteloze inlassing van het volgende antwoord op dezelfde plaats, in hetzelfde lettertype als waar het oorspronkelijke artikel verschenen is.
?Bliksemafleider blijkt gevaarlijk ? recht van antwoord.
Gedurende het interview met journalist Guy Van Nieuwenhuizen heeft Erik Verbeeck duidelijk  gezegd dat er, behalve besmettingsgevaar voor eventuele onderhoudstechnici, ??k gevaar bestaat voor de omwonenden omdat, onder invloed van wind, regen, erosie enz. de Ra-226 loslaat van de plaatjes. Deze losgekomen minuscule schilfertjes worden verspreidt in de omgeving en komen neer in groentetuinen, daken enz. Ervaring leert dat de plaatjes waarop de Ra-226 is aangebracht in de loop der tijd +/- 40% van de materie verliest. Een niet te onderschatten hoeveelheid die z?ker een gevaar oplevert voor de omwonenden.?
U wil dit recht op antwoord wel publiceren overeenkomstig artikel 4 van de wet en ons kopie van publicatie in het dagblad tot bewijs overmaken.
+++

Toch gevaarlijk.
Sinds er bij de verwijdering van een dergelijke radioactieve opvanger van de oude BREPOLS gebouwen een dossier door de Politie milieu van Turnhout is opgesteld, volgt men daar het dossier op, ze zijn dus toch gevaarlijk.
Het Parket te Turnhout is dus ??k begaan met de illegale radioactieve opvangers, ook de milieupolitie van Turnhout speurt blijkbaar naarstig naar deze toestellen, maar deze hadden ze nog niet ontdekt.
Alhoewel het hier om een locatie te Oud Turnhout gaat, staan er ook nog te Turnhout.

Bezoekers website MM : 130.700

Laatste update ( 06 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.