Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16928032





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brecht : De obstructie tegen de wet op de ioniserende stralingen.
04 september 2006
Gevaarlijk radioactief element op St Michielschool.


Betekom / Brecht 4 september 2006
Alhoewel het maanden geleden in het Schepencollege werd ontkend, staat er niettegenstaande zelfs vandaag nog een gevaarlijke en illegale radioactieve opvanger te Brecht, tegenover het Politiekantoor nota bene.

Er is een vervolg op dit artikel

42 Maanden na het radioactief incident te Oostende .
Omstreeks 8 maart 2003 is er van het dak van ? de brem ?  waar er een kinderopvangcentrum van het O.C.M.W. Oostende is gevestigd een radioactieve bliksemafleider HELITA A CALOTTE tijdens een ?briesje? naar beneden gevallen.Deze radioactieve bliksemafleider HELITA A CALOTTE werd door de Franse firma HELITA tussen 1936 en 1950 gecommercialiseerd.
Dit betekent dat de toestellen die in Belgi? werden geplaatst thans 56 jaar of ouder kunnen zijn, nooit onderhouden werden en de facto in een zeer slechte toestand verkeren.

De illegale radioactieve Helita A Calotte
op de St Michielschool te Brecht ....

.... goed te zien vanaf het Politiekantoor van
Brecht maar wat baten kaars en bril ......



Tijdens de actie van 6 september 2006  werd ook
hier het radioactief embleem aangebracht



Helita A Calotte een gevaarlijk radioactief tuig.
Deze radioactieve opvanger bestaat uit een porseleinen, dus uiterst breekbare kap (halve bol) van +/- 150mm diameter waarop Radiumzouten (Ra- 226) volgens het Bakproced? (emailleren) werd aangebracht.
Bij een eventuele val versplintert de ?Calotte?  zich in tientallen (of meer) stukjes radioactief porselein, zoals dat bij De Brem te Oostende gebeurde.
Daar diende Belgoprocess het terras (+/- 20m?) te ontsmetten, of er iemand van de personen / kinderen die met Radioactieve stofdeeltjes (Ra- 226) in contact zijn gekomen (de ontsmetting liet immers 3 weken op zich wachten) werd besmet zal men wellicht nooit weten.

Nog niet voldoende om al die Helita A Calottes te laten verwijderen.
Behalve de lange lijst met adressen die aan het F.A.N.C. op 6 december 2002 per aangetekend schrijven werd overgemaakt,  daarna die lijst nog 8 keer met ?updates? aanvulde, werden  door het F.A.N.C. onvoldoende acties ondernomen om op zijn minst al de Helita A Calottes te laten verwijderen, buiten ?De Brem? te Oostende waren er nog andere incidenten op andere locarties.

Brecht:  nog maar weinig ondernomen.
Niettegenstaande het incident bij De Brem en niettegenstaande het gekend gevaar, is het F.A.N.C. er niet in geslaagd om ondermeer het toestel te Brecht te laten verwijderen, erger is, dat de gemeente Brecht het probleem einde 2005 in de gemeenteraad heeft gebracht en toen was er volgens Burgemeester JANSSENS geen vuiltje aan de lucht !
Toch was v??r die datum al voldoende bekend dat er op de St MICHIELSCHOOL in de Venusstraat te Brecht nog een Helita A Calotte staat, op 29 juli 2005 is er vanuit de school al een e-mail daarover verzonden, ze weten er wel degelijk vanaf.

Rechtover het Politiekantoor.
Dat men de locatie van de illegale en gevaarlijke radioactieve opvanger die zich tegenover het Politiekantoor bevindt niet ?wil? zien, is meer dan een teken aan de wand.
Dat de locale Politie overtredingen op de wet tegen de gevaren van de ioniserende stralingen en alle campagnes ten spijt niet wenst aan te pakken is hier te Brecht een schrijnend voorbeeld.    

Bezoekers website MM 130.600

Laatste update ( 07 september 2006 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.