Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933922





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Anzegem zegt nee tegen een ring rond Anzegem
06 februari 2010
Mediastunt "De tocht van de Ring" op zondag 7 februari 2010

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 702.600
Anzegem / Genk 6 februari 2010

Het rustige en groene Anzegem wordt momenteel bedreigd door een ring, die minstens evenveel ellende veroorzaakt als de ring uit het boek. Op 25 november werden immers aan de Anzegemse bevolking de provinciale  plannen voor een omleidingsweg voorgesteld. a-politieke comité "Omring Anzegem NIET" voert echter actie tegen deze plannen.

"Omring Anzegem NIET"
Het probleem van de veiligheid in een dorpskern met veel doortochtverkeer, dat trouwens in heel veel dorpen en landelijke gemeentes bestaat, kan immers volgens het comité niet zomaar met een ring opgelost worden, zeker niet zonder inzicht te hebben in de bredere mobiliteitsproblematiek van enkele kernen in de regio. Het actiecomité "Omring Anzegem NIET" organiseert daarom een informatieve wandeling langs de voorgestelde tracés om zowel voor- als tegenstanders te tonen waar de omleidingsweg zou komen.

Niet alleen groene moraalridders.
De fractie Groen! van de provincieraad zal ook van de partij zijn. Laat hun strijd niet onopgemerkt voorbij gaan en neem deel aan deze wandeling. De solidariteit van een hele gemeente tegen beton is in Vlaanderen al lang niet meer gezien, bovendien is dit een strijd die niet enkel gevochten wordt door enkele groene moraalridders want jong en oud hebben in Anzegem immers de handen in elkaar geslagen.

Menselijke ring
Anzegem wil zich solidair tegen de ring, die heel wat ellende veroorzaakt, verzetten en wil dit aan het grote publiek tonen met een
MEDIASTUNT.
Op de Tocht van de Ring op zondag 7 februari 2010 zullen zoveel mogelijk inwoners proberen een menselijke ring tégen de ring te vormen. Zij doen dit aan de Voetbalkantine van SVAnzegem, Vichtsesteenweg 39, Anzegem tussen 13u en 13u30.

Groene bezorgdheid.
Help de actievoerders die het beton willen tegenhouden en de weilanden en akkers van Anzegem willen bewaren voor hun nakomelingen  In tijden van ecologische mislukkingen willen de Anzegemnaars hun oprecht groene bezorgdheid uitdrukken! Tijdens het openbaar onderzoek, dat loopt tot 17 februari, werden al een 75-tal bezwaarschriften verzameld en er zijn er nog in de maak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Sylvie Vanrenterghem via
, www.bezo.be

Bron : Bezo

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 08 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.