Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933924





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
FANC : Teleradsysteem momenteel buiten dienst-Update 1
05 februari 2010
Wat gebeurt er wanneer er nu een alarm is?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 702.300
Genk / Brussel 5 februari 2010.

Het radioactief "alarm" was in feite geen alarm, maar een
fout veroorzaakt door het installeren van hard- en/of software.

--- update 2 15:00 8/2/10
Het moet nu ook blijken, dat de brandweer van Kasterlee inderdaad niet op de hoogte was van het alarm, het FANC bij de Commandant telefonisch informeerde wie hen had ingelicht! Toch had normaliter de brandweer van Kasterlee van het alarm op hun grondgebied geïnformeerd moeten zijn.

--- update 1 20:25 5/2/10
Het FANC heeft ondertussen klare wijn geschonken, Corine Souer laat om 20:20u weten dat er inderdaad een alarm is geweest, van dat betreffende meetstation te Kasterlee. Echter het "professionele" Teleradnet blijft functioneren, alleen kan het publiek momenteel de Telerad site niet raadplegen. De "de piek" die ontstaan is was nog niet door het Telerad systeem geëvalueerd, maar er was te Kasterlee niets aan de hand zegt Corine Souer.  
nvdr:
Als het publiek het -vermeende- alarm dat er was niet heeft kunnen zien, dan hebben de hulpdiensten dat wél, daarom moeten wij ons nu een dubbele vraag stellen,  
primo; hoe komt het dat men bij het verbeteren van het Telerad systeem een alarm creëert dat de hulpdiensten alarmeert? 
Secundo; hoe komt het dat van de hulpdiensten op dat alarm niemand reageerde, zelfs de brandweer van Kasterlee was niet op de hoogte en reageerde verbaasd toen wij de vraag stelden?  De vraag is nog altijd : als er iets ernstigs gebeurt, hoe lang duurt het dan vooraleer de bevoling écht op de hoogte wordt gebracht, als het al veel te laat is? Chernobyl is daarvan een levendig voorbeeld.
  
 
Het FANC plaatst op haar website vandaag om 16:00u het bericht dat, wegens installatie van nieuwe hardware, het project ICT Telerad buiten werking is, de bevolking -en het FANC- is dus blind voor radioactieve incidenten.  

Toch alarm.
Moet nu blijken dat er een half uur na de mededeling op de website van het FANC, er een echt radioactief incident "zou" kunnen zijn geweest of er nog steeds is, het werd gedetecteerd in een meetstation aan het Duineneind te Kasterlee.

Bevestigd.
Het Agentschap Nucleaire Controle bevestigt het verhaal, ook dat het FANC momenteel onderzoekt of de verhoogde radioactiviteit die gemeten werd,  iets te maken heeft met de nieuwe ICT Installatie. Het Telerad meetpunt in Kasterlee is een waakhond voor het SCK.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 08 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.