Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933925





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Brand bij Eftec aan de Henri Fordlaan.
05 februari 2010
Volgens de brandweer is het vermoedelijk een kortsluiting.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 702.200
Genk 5 februari 2010.

De brand die donderdagavond 4 februari bij toeleverancier Eftec, van Ford Genk, is ontstaan zou volgens verklaringen van de Genkse brandweer het gevolg zijn van een kortsluiting.

Vermoedelijk.
Morsum Magnificat had naar aanleiding van de aanrijding van 4 februari aan de Westerring geschreven dat de VW vermoedelijk de uitrit van de E314 had genomen, bij de politie te Genk trok de persvoorlichter daarvoor de neus op maar deze redactie was ter plaatse en kon aan de hand van de sporen in het gras en de schade aan de auto's een opinie vormen. Wanneer de brandweer aan Radio 2 Limburg, tijdens de bluswerken bij Eftec, komt verklaren dat het vermoedelijk om een kortsluiting gaat, dan wordt dat wél getolereerd.

Mail aan burgemeester.
Deze reactie protesteert bij de commandant van de brandweer van Genk dat blijkbaar het hek van de dam is als zijn manschappen met de "klassieke" sensatiepers mogen praten. Dat politici persgeil zijn, is een publiek geheim, maar de hulpdiensten moeten toch béter nadenken.  Bovendien is het ook duidelijk dat er weer verschil moet zijn tussen de éne en de andere pers. Het is onvoorstelbaar hoe mensen behept zijn om voor micro en camera te mogen staan.

Geen commentaar.
Wanneer deze redactie de bewering over de kortsluiting bij Eftec toetst, meteen de conformiteit van de elektrische installatie in vraag stelt, wordt het minder interessant en is de telefoonverbinding snel verbroken.  Een conforme elektrische installatie kan bij een kortsluiting ónmogelijk brand veroorzaken. WASO Moet bij Eftec maar eens op bezoek gaan, om te beginnen nagaan of art. 271 van het KB van 10 maart 1981 is nageleefd. Als Genk volgens de klassieke pers aan een ramp is ontsnapt, dan loont het zéker de moeite dat de conformiteit van de elektrische installatie / arbeidsveiligheid / preventie wordt nagezien.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck
  ©

Laatste update ( 05 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.