Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933925





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
E313 : LDD klaagt de amateuristiche knoeiboel aan.
04 februari 2010
Het zoveelste bewijs van jarenlang non-beleid.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 701.900
Genk 4 februari 2010

Voor de tweede dag op rij zorgen herstellingswerkzaamheden op de E313 voor de nodige verkeershinder. Voor LDD zijn zowel de aanpak van de werkzaamheden als de putten die ontstaan zijn na de vorstperiode symptomatisch voor het gevoerde wanbeleid inzake openbare werken van de afgelopen jaren.

Vlaams parlementslid LDD Peter Reekmans omschrijft het als volgt : “De amateuristische knoeiboel die we vandaag kunnen aanschouwen, tart elke verbeelding. Vijf man en een truweel om 11 km putten te herstellen! Asfalt dat niet gesmolten is. Asfalt dat te traag droogt. Met vijf arbeiders rond één putje. En ga zo maar door. Dit is helemaal geen ‘klein probleem’, zoals een woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer stelt. Dit is het zoveelste bewijs van de amateuristische aanpak van ons wegenbeleid. AWV, dat instaat voor de werken, staat na vandaag niet langer voor Agentschap voor Wegen en Verkeer maar voor Agentschap Wegputjes Vullen.”

Onderfinanciering
Er is niet alleen de amateuristische aanpak van de wegenwerken, maar ook de jarenlange onderfinanciering.
Moniek Denhaen, mobiliteitsexpert LDD: “De ministers van Openbare Werken Stevaert, Peeters en Crevits hebben de laatste 10 jaar volstrekt ondermaats geïnvesteerd in wegenaanleg en onderhoud. Het budget voor openbaar vervoer werd verdrievoudigd in die periode, maar het vervoer over de wegen, dat meer dan 80% van alle personen- en goederenvervoer voor zijn rekening neemt, werd schandelijk achteruit gesteld. Het is geweten dat een weg die vijf jaar niet wordt onderhouden, nadien dubbel zoveel herstelkosten vergt. Vandaag zien we de resultaten van dit non-beleid.”


NVDR:
Het is ongelooflijk dat de malaise bij het betreffende Ministerie van Openbare Werken maar blijft duren,de minister Crevits mag op Radio2 wéér komen leuteren, dergelijke werken vallen onder de  "Burgerlijke bouwkunde", de facto een waarborg van 10 jaar.
 

Bron : LDD
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.

Laatste update ( 04 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.