Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933926





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA wil dat steekvlamcommunicatie stopt
03 februari 2010
Hoogste tijd voor steekvlamregering.

Paginabezoekers website : 701.700
Brussel / Genk 3 februari 2010

Vooraleer de invoering van een nultolerantie kan renderen, moet deze regering prioritair de straffeloosheid in ons land aanpakken zo zeggen Kamerlid Ben Weyts en Brussels parlementslid Paul De Ridder -beiden N-VA- De steekvlamcommunicatie die deze regering de laatste dagen over Brussel voert, bewijst dat ze niet in staat is om op een redelijke termijn doortastende, structurele maatregelen te nemen.

Veiligheid burgers garanderen.
In een democratische rechtsstaat moet de overheid de veiligheid van de burgers garanderen. Precies daarom heeft ze ook monopolie op geweld, maar deze regering is dat monopolie kwijt en ook de veiligheid van de burgers kan ze al een hele tijd niet meer kan garanderen. Zeker niet in de hoofdstad van Europa. Dit is spijtig genoeg geen fait divers, maar wel een fait accompli, zegt Ben Weyts.  “Wat we de vorige dagen via de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie en vandaag via premier Leterme hebben vernomen, is niet meer dan steekvlamcommunicatie”, stelt Weyts. “Wij vragen geen steekvlamcommunicatie. En ook geen steekvlamwetgeving. Wat we wel vragen is een steekvlamregering, een regering waar de vlam eindelijk eens in de pan slaat.”

Straffen onder de 3 jaar worden niet uitgevoerd.
Deze regering maakt de mensen iets wijs. “De minister van Justitie kondigt aan dat de rechtbanken in Brussel sneller zullen handelen. Als antwoord krijgt hij van Justitie een uitgestoken middelvinger, die onmiddellijk de illusie doorprikt dat er structureel op korte termijn iets zal veranderen.” Maar het blijft niet bij die ene illusie. Deze regering wekt bij de bevolking ook de illusie dat  er door de invoering van nultolerantie en snelrecht meer delinquenten gestraft zullen worden. “Ook dit heeft met de realiteit niets te maken”, zegt Weyts. “Zo lang straffen onder de drie jaar in dit land niet worden uitgevoerd, is de invoering van een nultolerantie niet meer dan een slag in het water.” N-VA vraagt deze regering dan ook prioritair een einde te maken aan de straffeloosheid die vandaag heerst in ons land. “Want wat baat het als zelfs de kleinste overtreding bestraft wordt met een PV als de uitgesproken straffen tóch niet uitgevoerd worden?”, vraagt Weyts zich af. N-VA wil voor het invoeren van nultolerantie eerst 100 procent garantie dat elkeen die veroordeeld wordt ook zijn straf uitzit.

Meer detentiecapaciteit.
“Het probleem is ook niet dat er in dit land een tekort is aan agenten”, vult De Ridder aan. “Het probleem is dat ze oneerlijk verdeeld zijn over het land, en ze zich te veel moeten bezighouden met administratieve rompslomp en met taken die niet de hunne zijn, zoals gevangenenbewaking -en toezicht houden bij oversteekplaatsen in de buurt van scholen nvdr-.  Als er meer capaciteit nodig is, dan is dat in de eerste plaats meer detentiecapaciteit. Meer cellen om er voor te zorgen dat criminelen hun straf uitzitten, hoe klein de veroordeling ook is. En meer cellen bij de politie om er voor te zorgen dat criminelen die worden aangehouden niet een uur later via de draaideur opnieuw op straat staan.”

Probleemwijken verspreidt over twee politiezones.
De vorming van een eengemaakte politiezone, is de eerste -maar niet de enige noodzakelijke- stap. Want vandaag zijn al die verschillende zones geografisch inefficiënt. Zo wordt de zone Ukkel / Watermaal / Oudergem in twee gedeeld door het Ter Kamerenbos terwijl de zone Zuid -Anderlecht / Vorst / Sint-Gillis- opgesplitst wordt door de noord zuid-as. Gevolg: de patrouilles kunnen slechts door enkele doorgangen onder de spoorweg van het ene gedeelte naar het andere gedeelte van de zone geraken. De broeihaarden in Brussel -Kuregem in Anderlecht en de Ribau-courtwijk in Sint-Jans-Molenbeek- liggen verspreid over twee afzonderlijke politiezones, Brussel-Zuid en Brussel-West.  Eén Brusselse politiezone zorgt niet alleen voor eenheid in bevel maar laat ook toe de manschappen flexibel in te zetten daar waar de nood het hoogst is. Dit alles belet géénszins dat er ook wijkgericht en gedecentraliseerd via commissariaten gewerkt kan worden
.

Bron : N-VA

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds
  ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.