Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933926





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
LDD : De burger heeft recht op snelrecht, de misdadiger op snelstraf.
02 februari 2010
Onthutste reactie op de onmacht van het politieke establishment.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 701.300
Brussel / Genk 2 februari 2010

LDD reageert onthutst op de onmacht van het politieke establishment en deze regering, minister van Justitie Stefaan De Clerck in het bijzonder, om het Brusselse probleem van het toenemende straatgeweld juridisch en politioneel aan te pakken. Dat de rechterlijke macht, bij monde van Luc Hennart, voorzitter van de Brusselse rechtbank eerste aanleg, weigert uit haar ivoren toren neer te dalen en een tandje bij te steken, wordt door LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker als schuldig verzuim gekwalificeerd.

Ezelsdracht.
Jean-Marie Dedecker: “Dat het Brussels gerecht alleen in actie wil schieten als het meer middelen krijgt, is een schande. De Brusselse rechter beweert 9 maanden nodig te hebben om nieuwe magistraten in te zetten. Dat is de schaamte voorbij. De tijd van de ezelsdracht is al lang overschreden. Deze discussie heeft niks te maken met een tekort aan middelen en mensen, maar alles met een totaal mismanagement van een tot op het bot gepolitiseerd en jarenlang verwaarloosd justitieel apparaat. Minister van Justitie Stefaan De Clerck moet tijdens zijn tweede zit eindelijk maar eens bewijzen dat hij bij machte is op te boksen tegen het vierkant draaiende justitieapparaat, met voorsprong de hoeksteen van een goed functionerende democratie en veilige samenleving.”

Ook Everberg staakt.
Niet alleen de strafuitspraak hapert, maar ook de strafuitvoering. Sinds maandagochtend heeft het personeel van de gesloten jeugdinstelling “De Grubb” in Everberg het werk neergelegd wegens het nijpende personeelstekort.
Dedecker: “De keten van Justitie hapert niet alleen bij de strafuitspraak, maar ook bij de strafuitvoering. Wat heeft het voor zin om snelrecht te bepleiten, als er geen snelstraf mogelijk is? Heel de keten van justitie moet gesmeerd worden. Als minister De Clerck alsnog de geschiedenis wil ingaan als een minister die íets gerealiseerd heeft, dan moet hij het nu doen. Anders is het beter dat hij erkent de taak niet meester te kunnen en de fakkel doorgeeft.”

Bron : LDD
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.