Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933927





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Brussel : Gestolen viool terugbezorgd aan eigenaar.
02 februari 2010
Alerte vioolbouwer ontdekte dat aangeboden viool gestolen was.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 701.200
Brussel / Genk 2 februari 2010

Een vioolbouwer uit de Brusselse Zavelwijk is er dankzij zijn alerte reactie in geslaagd een waardevolle gestolen viool terug te vinden. De viool werd hem op 26 januari 2010 te koop aangeboden door een jongeman. De viool, ter waarde van 100.000 euro, bleek daags voordien gestolen te zijn in een Brussels
park.

Gevonden op zolder.
De vioolbouwer in de Brusselse Zavelwijk, gespecialiseerd in antieke strijkinstrumenten, kreeg op 26 januari 2010 het bezoek van een jongeman die hem een oude viool te koop aanbood. Hij had de viool, naar eigen zeggen, op zolder bij zijn grootvader gevonden. Het ging om een kostbaar instrument van een belangrijke Franse meester-vioolbouwer uit het begin van de 19de eeuw met een waarde van 100.000 euro.

Opsporingsbericht verzekeringsmaatschappij.
De Brusselse instrumentenmaker heeft onmiddellijk de link gelegd met een opsporingsbericht dat hij diezelfde ochtend ontvangen had van een verzekeringsmaatschappij. Gedreven door zijn beroepseer, heeft hij kalm maar kordaat verklaard aan de jongeman dat het om een gestolen object ging, dat bijgevolg zijn winkel niet meer mocht verlaten. De zogezegde  verkoper sloeg daarop op de vlucht en liet de viool ter plekke achter.

Perfecte staat.
Het bureau Kunstcriminaliteit van de Federale Gerechtelijke Politie Brussel heeft kunnen bevestigen dat het om een viool ging die op 25 januari 2010 met geweld werd gestolen in een Brussels park. Het slachtoffer was een Frans beroepsmuzikant, actief bij een gerenommeerd Belgisch kamerorkest. Het instrument werd in perfecte staat terugbezorgd aan de opgeluchte eigenaar. De Federale Gerechtelijke Politie wenst de Brusselse vioolbouwer te feliciteren met zijn snelle en kordate reactie die de snelle recuperatie van de kostbare viool mogelijk heeft gemaakt.

Bron : Federale Politie

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
jvds ©

Laatste update ( 02 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.