Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933915





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Halen : Brand in chalet aan Staatsbaan.
01 februari 2010
Schouw van kachel oorzaak nachtelijke brand.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 700.600
Genk / Halen 1 februari 2010.

Aan de Staatsbaan, 31 te Halen staan enkele chalets, het betreft het terrein van Gérard K. die daar vroeger een autokerkhof had, op dat terrein staat ondermeer een chalet dat door zoon Andreas en diens gezin, waaronder vier kinderen, wordt bewoond.

Schouw.
Schouwbranden zijn er dagelijks, ook hier is er aan de schouw brand ontstaan, Andreas had deze daags voor de brand nog gekuist. De schouw bestaat uit een dubbele inoxbuis, maar voor het stuk dat door de muur gaat werd een Eternietbuis gebruikt, daarmee is er blijkbaar deze nacht omstreeks drie uur een probleem ontstaan.

Op tijd weg.
Het koppel werd gewekt door het geknetter van het vuur rond de schouw, buiten het koppel sliepen nog vier kinderen in een andere slaapkamer die onmiddellijk werden geëvacueerd, ondertussen werd de brandweer opgeroepen, die kwamen met vier wagens ter plaatse. Ondertussen had reeds een deel van het plafond vuur gevat, de brandweer van Diest had de brand snel onder controle, iedereen kon zich tijdig uit de voeten maken, Andreas en zijn huisgezin kunnen nu tijdelijk bij zijn zuster terecht die daar ook een soort chalet bewoont.

Tweede keer.
Twintig jaar geleden is het chalet al eens volledig door een brand vernield, enkele jaren geleden was er dan schade door een blikseminslag op het elektrische net, de ontlading die op de paal van het elektriciteitsnet moet geweest zijn heeft ook toen veel schade veroorzaakt, maar Andreas kreeg niets uitbetaald.

Alleen materiële schade.
Gelukkig blijft het hier beperkt tot enkel materiële schade, het had veel erger kunnen zijn, een kachel met een stuk Eternietbuis met de schouw verbinden is niet erg gangbaar. Het lijkt erop dat Andreas maar beter een andere woongelegenheid zoekt, een gezin met vier kinderen zou door het OCMW toch moeten kunnen geholpen worden maar, zegt Andreas, "ik ben geen profiteur", ik ga nu mijn werkgever bellen of ik vandaag een dag onbetaald verlof kan krijgen.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 01 februari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.