Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926504





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Bart De Wever roept in Antwerpen op tot "wakker worden".
30 januari 2010
N-VA Nieuwjaarsfeest 2010 geopend met toespraak van Bart De Wever

Bezoekers website Morsum Magnificat : 700.000
Antwerpen/Genk 30 januari 2010

Naar jaarlijkse gewoonte, en zoals bij alle politieke partijen, werd ook dit jaar het N-VA nieuwjaarsfeest geopend met een toespraak van de partijvoorzitter. Onderstaand de speerpunten.

De Wever begint met een opsomming van de vooruitgang die het laatste jaar door N-VA werd geboekt zoals :
Het versterken van de personeelsploegen van de fracties en het partijsecretariaat. Binnen enkele maanden zal de partijzetel naar een ruimere, efficiëntere en modernere kantoorruimte verhuizen.
De uitbouw van de N-VA krijgt straks concrete vorm via een uitbreiding en verbetering van het ledenmagazine, en nieuwe initiatieven inzake online communicatie zoals een nieuwe nationale partijwebsite, een wekelijkse politieke nieuwsbrief  en een nieuw CMS-systeem.
Het ledenaantal van N-VA groeit jaar na jaar, en maand na maand. Ze zijn nog maar eind januari en de N-VA telt al bijna 600 nieuwe leden. Dat is belangrijk want men wil de lokale afdelingen klaarstomen om in 2012 de N-VA ook lokaal en provinciaal te verankeren.



Bart De Wever

Verkiezingen winnen.
Voor N-VA Redenen genoeg om vanavond te feesten. Maar morgen gaat men wakker worden -de ene allicht al vlotter dan de andere-. Wakker worden want er is werk aan de winkel. Peilingen winnen is leuk, maar verkiezingen winnen is wat telt. Voeten op de grond is de boodschap. Zeker aangezien onze tegenstanders talrijk zijn. Dat is ook logisch, want de N-VA is nu eenmaal een bedreiging:
° voor wie de Vlamingen eindelijk een ander migratiebeleid belooft om vervolgens een Franstalig opengrenzenbeleid te voeren. En de lasten daarvan dan nog op de Vlaamse gemeenten af te wentelen. -cfr. situatie in Antwerpen; hulpkreet OCMW-
° voor wie in het zicht van de vergrijzing verantwoordelijk tekent voor een totale ontsporing van de publieke financiën op het federale niveau.
° voor wie zich laat ringeloren door Suez terwijl onze mensen mogen kreunen onder peperdure energiefacturen
° voor wie het nog altijd van politiek levensbelang is om jaarlijks op de receptie van Laken in het rijtje te mogen gaan staan.
° voor wie al jaren spreekt over een doeltreffende justitie, maar vervolgens telkens weer aanvaardt dat dit in dit land onmogelijk is.
In essentie: voor wie het normaal vindt dat dit land kan bestuurd worden zonder draagvlak in Vlaanderen.

Regeerakkoord.
De Vlaamse regering doet alvast wat ze kan om Vlaanderen te laten werken en Vlaanderen te laten zorgen. Zij hebben dit aan de Vlaamse kiezer beloofd en verankerd in het regeerakkoord:
° Een Vlaams relancebeleid voor onze economie -ons geld niet gebruiken voor overschotten; investeren in economie én regelneverij aanpakken!-
°  Een aanvullende kinderbijslag,
°  Een Vlaamse hospitalisatieverzekering,
°  Een Vlaams energiebedrijf en
° Een versterkt Vlaams inburgeringsbeleid.
Maar eerst en vooral zorgen wij ervoor dat Vlaanderen wél de tering naar de nering zet. Terwijl België voor 2010 en 2011 akte neemt van een tekort ergens tussen de 40 en de 50 miljard, zal Vlaanderen zijn begroting in evenwicht brengen. Wat we zelf doen, kunnen we beter doen. En dan moeten we het ook beter doen. Ook met de bevoegdheden die we al hebben. Er is immers geen reden tot zelfgenoegzaamheid. Ook Vlaanderen zelf moet wakker blijven. 
 
Bron : N-VA
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Bewerking : jvds ©


© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.