Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926509





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad Voor Journalistiek versus Morsum Magnificat-Update1
27 januari 2010
Rechtszaak ten gronde morgen voor Brusselse Rechter.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 698.600
Genk / Brussel 27 januari 2010.

--- Update 1 16:45 28/1/10
Het openbaar vervoer speelde deze redactie parten, de trein had wat vertraging en de zitting vond plaats in het nieuwe gebouw -n°13-, dat de zitting in zaal 24 plaats vond wat werd vertaald in zaal 11 zorgde ook voor tijdverlies, drie advocaten konden niet vertellen waar zaal 24 was?!.  De uitspraak volgt ten laatste op 11 maart 2010, tot dan zal er door beide partijen dienen afgewacht. 

--- wijziging 20:30 27/1/10
Morgen, 28 januari 2010 om 11 uur , wordt de zaak die Morsum Magnificat tegen de pseudo Rechtbank voor
Journalistiek -RVJ Raad Voor Journalitiek- heeft ingespannen, ten gronde voor de Rechtbank van Eerste Aanleg -21e kamer- te Brussel behandeld.

Raad Voor Journalistiek.
De RVJ werd in 2002 opgericht in de schoot van de Vlaamse Journalisten Vereniging -VVJ of AJP in het
Frans-, dat gebeurde na de moord op André Cools, de politiek én de justitie waren beducht dat er over Flemalle en omstreken nog meer vuile was aan het licht zou komen. Sindsdien doet de VVJ à fure et à mesure niets anders dan sleutelen aan hun regeltjes die de beroepsjournalisten onderschrijven.

Beroepsjournalist.
Wie minstens twee jaar op één of andere redactie voldoende blijk geeft om in het politiek getinte gareel
te lopen, op de koop toe kan bewijzen van zijn/haar stagiairhongerloon te kunnen leven, komt in aanmerking om als beroepsjournalist erkend te worden door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, moet daarvoor eerst nog eens door de mangel van een erkenningscommissie worden gehaald. Wie niet bereid is om in dat gareel te lopen, kan het vergeten met zijn carrière als journalist. 

Politiek.
Minister Van Mechelen -Open Vld- was er als de kippen bij als de eerste voor de oprichting van de RJV 100.000€ op tafel te leggen, de
mediabonzen, die óók aan de lippen van de politiek hangen, legden een even groot bedrag op tafel en de pseudo Journalistenrechtbank werd op de sporen gezet. Sinds enkele jaren fungeert jurist, ex Vrt medewerker, gewezen uitgever van een juristenblad én logebroeder Filip Voets als Secretaris-generaal en Ombudsman.

Complot.
Sinds de dossiers over de radioactiviteit, waarbij toenmalig minister van Binnenlandse Zaken, Patrick
Dewael, duidelijk het radioactief scheel tegen de neus kreeg, loopt de hoofdredacteur van Morsum Magnificat bij hem en zijn partij -Open Vld- duidelijk in de picture. In het gehucht aan de Raambeek -Begijnendijk-, kreeg de minister steun van een OCMW Voorzitter én politiek Advocaat, via een andere politicus uit Rotselaar werd het complot tegen Morsum Magnificat nóg sterker, er volgde een eerste klacht bij de RVJ die bereid was om de ogen te sluiten voor haar eigen regels en de hoofdredacteur van Morsum Magnificat aan de RVJ schandpaal nagelde, protest dat zij over een niet aangesloten en niet beroepsjournalist, die hun statuten niét ondertekende, ook niet kunnen oordelen veegde Filip Voets van tafel. Zijn bemiddelingspogingen waren immers ook ver te zoeken en Voets liet zich blijkbaar door de Secretaris van het OCMW van het gehucht aan de Raambeek beïnvloeden.

Tweede klacht.
Het complot ging verder, politieke advocaten spanden zich overal in tegen één gemeenschappelijke vijand
en luis in de pels van de "Powers That Be", zijnde "Morsum Magnificat", het was niet moeilijk om bepaalde personen obsessief op pad te sturen en in hun OCMW voetsporen te laten lopen, klachten en nog eens klachten, steeds weer over dezelfde vermeende feiten, ook bij de Raad Voor Journalistiek. Recent voegde een nieuw politiek Open Vld-sic- advocaat zich bij de "Horde" van de Orde te Leuven.

Kort geding.
Aangezien het van meetaf overduidelijk was dat de pseudo Rechtbank Voor Journalistiek voor de tweede
keer van plan was om zich voor de kar te laten spannen, werd de RVJ op 16 juni 2009 in kort geding voor de Brusselse Rechtbank gedaagd die de RVJ publicatieverbod oplegde, de zaak werd, zoals in de beschikking in kort geding staat, ten gronde aangepakt, ze wordt morgen te Brussel om 11:00u behandeld.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 28 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.