Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933687





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
De Standaard Online gaat censureren en gele en rode kaarten uitdelen.
27 januari 2010
Pinnige lezersreacties worden gesanctioneerd en bestraft.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 698.500
Genk / Groot Bijgaarden 27 januari 2010.

--- wijziging 13:00 27/1/10
Wie regelmatig De Standaard leest, zal vaststellen dat de reacties van lezers vaak boeiender en
interessanter zijn dan het artikel zelf, dat was ook geruime tijd zo met Het Laatste Nieuws, daarmee wordt nogmaals bevestigd wat Peter Vandermeersch in het Multimedia 2015 debat te Antwerpen moest toegeven: "burgerjournalistiek onttroont vaak de beroepsjournalisten".

Zoals bij het voetbal.
Het is van DS een lovenswaardig initiatief om berichten onder een valse naam te weren, maar tezelfdertijd
wil DS, overeenkomstig het voetbal, met "gele" en "rode" kaarten waarschuwen en sanctioneren, dat liet DS heden morgen via een e-mail weten aan de personen die regelmatig op artikels van DS online reageren.  Merkwaardig daarbij is dat DS het over "krachttermen" heeft, maar wie bepaalt hoe ver dat reikt? Ook niet relevante passages zullen niet kunnen, zo bepaalt DS, maar soms is het echt nodig om, in het kader van een artikel over een politicus, naar diens wapenfeiten in andere dossiers te verwijzen. Het is inderdaad zó dat er in DS regelmatig met straffe bewoordingen wordt gereageerd, maar voor zover het de waarheid is, moet dat kunnen.


Veel klachten.
Bart Sturtewagen wilde aan deze redactie nog kwijt, dat er, zoals wij vermoeden, veel klachten zijn over "verzuurde" reacties, DS had gehoopt, dat het forum zichzelf zou regulariseren, maar dat gebeurde niet zodat DS nu zelf het heft in handen moet nemen. Bart Sturtewagen trekt een parallel met een café waar men ook kan buiten gezet worden, maar die vergelijking gaat niet op, want caféverbod kan enkel door de rechter worden opgelegd nvdr-. Deze redactie vindt, dat scherp reageren wél moet kunnen tot zover hte de waarheid is, "dat is ook een oefening die zal moeten gebeuren", we willen beletten dat honderd of tweehonderd personen tegen mekaar zitten te zagen voegt Bart Sturtewagen er nog aan toe.

nvdr.
Wat de beweegredenen van DS zijn, is hier niet duidelijk, we vermoeden dat sommige politici weer hun staart hebben geroerd, de broodheren van DS situeren zich niet alleen bij Corelia en de mediabonzen, maar ook bij de politiek, die regelmatig met de "knip" open staan voor de klassieke pers. DS geeft de indruk dat een groot aantal lezers geen zin meer heeft in een debat waar te veel verzuurd wordt gereageerd, waardoor zij lezers zouden verliezen, maar wij vermoeden dat de klachten uit politieke hoek komen.

Hier de link naar de nieuwe voorwaarden:
http://www.standaard.be/extra/index.aspx?id=3e33fb40-9912-4584-85c8-abf39a55ad72

11:52 27/1/10
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 27 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.