Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933687





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Zonhoven : 34 jarige omgekomen bij dakwerken-Update2
26 januari 2010
Vader van twee kinderen overleeft val van dak manège niet. Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 698.100
Genk / Zonhoven 26 januari 2010.

--- Update 2 19:10 26/1/10
We spreken ter plaatse om 18:00u af met Lucien Forier, de verantwoordelijke van de manège, maar Lucien stuurt zijn kat, toen we hem aan de telefoon de vraag stelden of Geert -het slachtoffer- beveiligd was, werd het plotseling een moeilijk gesprek, dicteerde wat wij moeten schrijven, een verder gesprek heeft geen zin. Het is spijtig, maar het lijkt erop dat de veiligheidsvoorschriften voor tijdelijke en mobiele werkplaatse, deze van werken op hoogten en het gebrjuik van PBM niet gerespecteerd werden. Lucien is blijkbaar de opdrachtgever, was aanwezig tijdens het ongeval, beseft wellicht niet dat het KB van 4 augustus 1996 -art.9 en 10- hem "mogelijk" mede verantwoordelijikheid zou kunnen worden ingeroepen.

--- Update 1 17:14 26/1/10
Het slachtoffer was geen werknemer van VD Montage, maar een zelfstandige die voor eigen rekening in
opdracht van VD werkte, het betreft de firma Emleco uit Hamme, de broer en de tante van het slachtoffer Geert Coppieters., zijn ook actief in de wereld van de bouw en montage, het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd vandaag overgebracht naar zijn woonplaats Hamme. Bij VD Montage wordt gezegd dat de nodige PBM ter plaatse en ter beschikking waren. De hoogwerker is eigendom van VD Montage en gekeurd zegt de zaakvoerder aan de telefoon.
--- einde update

Een werknemer van de firma VD Montage uit Kinrooi is gisteren bij het uitvoeren van werken, van het dak van de manège De Zonnehoef gevallen, de 34 jarige vader van twee kinderen overleefde het -arbeids-ongeval niet. De omstandigheden van dat ongeval ontbreken nog, Lucien F. van de manège kan pas later meer  informatie geven, het was een stom ongeval zei de verantwoordelijke van de manège.

Manège De Zonnehoef te Zonhoven.



de 34 jarige werknemer zou door het dak getrapt zijn ...

Dat de veiligheidsvoorschriften bij werken op daken en hoogten gerespecteerd werden, is weinig  waarschijnlijk, het onderzoek dat de arbeidsinspectie van Hasselt daarover voert zal uitsluitsel moeten geven. Bij WASO te Hasselt bevestigde men ons dat zij ter plaatse de nodige vaststellingen hebben gedaan.

PBM Bij dakwerken....



Links : Wie op minder dan 2m van de dakrand werkt,of langs openingen,etc, moet de nodige PBM dragen, die PBM moet geïnventariseerd en elk jaar een een keuring -EDTC- onderworpen worden.
Rechts: In gondel van hoogwerker, PBM altijd en overal, helm,handschoenen, valbeveiliging,etc, niets om mee te lachen ...

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck
  © 

Laatste update ( 27 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.