Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933688





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Lovend gebaar van burgemeester Dries inzake Nieuw Dak.
24 januari 2010
Resultaat survey kan meteen gebruikt voor het afleveren van EPC.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 697.600
Genk 24 januari 2010.

--- wijziging 21:00 24/1/10
Tijdens de recente en nogal luidruchtige gemeenteraad van de stad Genk, maakte burgemeester Wim Dries -CD&V-, na herhaling van de kritiek over de verwarmingen in de wijken Sledderlo en Termien door PROgenk en PVDA+ , bekend dat Genk diverse stappen zal ondernemen ter verbetering van de situatie, dit na een plaatsbezoek van Dries d.d. 4 januari 2010 met Harry Dewitte en Bruno Angelo toen een aantal woningen werden bezocht, Wim Dries vond het een interessant bezoek.

Survey OK, maar niet door de stad.
Wim Dries heeft uit het plaatsbezoek veel geleerd, dermate dat in het CBS is beslist om een aantal maatregelen uit te werken. Reeds op 6 januari 2010 werd in het CBS de zaak voor de eerste keer besproken en in het CBS van 13 januari werd er reeds een beslissing genomen, dit is zondermeer lovenswaardig.
Nieuw Dak zou, volgens burgermeester Dries, alles gedaan hebben om binnen het wettelijk kader waarover zij beschikken, alles te doen wat noodzakelijk is, dit laatste betwijfelt deze redactie ten zeerste, leverde daarvan zelfs het formeel bewijs -online bericht 17 jan 10-.
Hoe dan ook is het duidelijk dat het verhuurde niet voldoet aan de wettelijke voorschriften, ondermeer van het Burgerlijk Wetboek -art. 1720 BW en art. 2 van de wet van 20 februari 1992 BS 22 februari 1992-.

EPC = Energie Prestatie Certificaat
Een EPC is sinds 1 januari 2009 verplicht, bij verhuurde woningen een verplichting wanneer de volgende huurder het pand betrekt

Huurvermindering.
Het feit dat de stad Genk nu plotseling Nieuw Dak te hulp komt betekent dat de problemen binnenskamers moeten blijven. De vastgestelde gebreken zouden, indien de bewoners verstandig reageren, wel eens een échte reden kunnen worden om via de Wooninspectie en de Vrederechter, huurvermindering te bekomen, zelfs met terugwerkende kracht. Maar de bewoners reageren niet verstandig, zelfs erg ónverstandig, zij laten zich opjutten en voor de kar van PROgenk / PVDA+ spannen.

Misbruik.
PROgenk / PVDA+ -én ook het Vlaams Belang- is al jaren op de hoogte van de problemen maar Harry Dewitte & C° willen de situatie politiek uitbuiten, sterker is de bewering van Raadslid Bruno die de "Zwarte Piet" op de schoot van de gemeenteraadsleden wil leggen, dat raakt kant noch wal, het is niemand minder dan Nieuw Dak dat volledig verantwoordelijk is voor de conformiteit van de wooneenheden. Burgemeester Dries is van mening een jaar te laat te zijn met de ondersteuning van de problematiek -samen met het OCMW-, ook deze redenering is maar juist wanneer men van de veronderstelling uit gaat dat zowel de stad Genk als het OCMW zich direct mengen in de interne keuken van Nieuw Dak -sic-.

Afspraak.
Na de tumultueuze gemeenteraad werd door één van de amokmakers, Yasin A., met deze redactie afgesproken om de technische kant van de zaak in de Boenderstraat te komen bekijken, de afspraak was genomen voor zondag 24 januari in de namiddag, maar als het moment daar is, is Yasin niet thuis, nogal wiedes, wie iets te verbergen heeft gaat deze redactie niet in huis halen, ze werden wellicht ondertussen door de ultra linkse politici van Genk daarvan op de hoogte gebracht.

17:47 24/1/10
Meer in Morsum Magnificat  175 -voor betalende abonnees-
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 25 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.