Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933688





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
N-VA-voorzitter reageert op nieuwjaarstoespraak van Valkeniers
24 januari 2010
Oproep van Vlaams Belang valt bij NV-A niet in goede aarde.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 697.500
Brussel / Genk 24 januari 2010.

Naar aanleiding van de nieuwjaarstoespraak van Vlaams Belang Voorzitter Valkeniers, waarin deze de N-VA opriep uit de Vlaamse regering te stappen om, samen met het Vlaams Belang, te werken aan een staatshervorming reageert N-VA voorzitter Bart De Wever met onderstaand persbericht.

   °  Het VB heeft altijd geroepen dat het niet meer gelooft in staatshervorming. En nu zou de N-VA uit de Vlaamse regering moeten stappen om samen met hen aan een staatshervorming te werken? Wie kan die mensen nog volgen? 
   ° Wij betreuren uiteraard dat op federaal niveau geen staatshervorming gelukt is, maar de N-VA heeft daar consequent conclusies aan verbonden en is niet in de federale regering gestapt. Maar waarom zou ons dat beletten om ondertussen –in afwachting van een staatshervorming– onze eigen gemeenschap te besturen en vanuit dat Vlaamse niveau de druk te vergroten op het federale niveau door een op de eigen noden gericht budgettair beleid en een assertieve invulling van onze eigen bevoegdheden? 
   ° Het VB zou de Vlaamse zaak een veel betere dienst bewijzen door te stoppen met het vermengen van het Vlaamse discours met een antivreemdelingen discours. Het wordt tijd dat het VB eens beslist welke koers het wil varen. 
  ° We begrijpen dat het VB zich wat eenzaam voelt in de steriliteit van de antipolitiek, maar wij voelen ons niet geroepen om hen daarin te vergezellen. Wij doen liever op een betekenisvolle manier aan politiek.

nvdr : Het Vlaams Belang weet duidelijk niet meer van welk hout pijlen te maken. Na de interne woordenwisselingen en ruzies blijft er nog maar weinig over van de vroegere saamhorigheid binnen de partij en dat doet uiteraard geen goed aan het geheel, zodat steun gezocht moet worden buiten de partijgrenzen in de hoop toch nog iéts te bereiken. Daarmee vormt het VB geen uitzondering op de rest, ook die hebben slechts één belang voor ogen n.l. het Eigen Belang.
Het Vlaams Belang is absoluut geen democratische partij, respecteert evenmin de persvrijheid, wie zijn oren aan die partij laat hangen zal onvermijdelijk problemen krijgen, het cordon sanitair is weliswaar niet eerlijk, maar het Vlaams Belang is wel gevaarlijk.
Vlaams Belang fnuikt persvrijheid.
Wegens een vlijmscherp, maar objectief artikel over Filip Dewinter werd deze redactie geschrapt van haar perslijst en zegde de Vlaams Belang persdienst en de afdeling Hasselt -Chris Janssens- haar abonnement bij Morsum Magnificat op.
2006 : Het Vlaams Belang "kan nie vejer".
Belangstelling voor het Vlaams Belang reeds in 2006 tanend maar het Vlaams Belang duld geen objectieve journalistiek, ergo, schuwt de waarheid.

12:10 24/1/2010
Redactie Morsum Magnificat  ® Professioneel
jvds
 ©

Laatste update ( 25 januari 2010 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.